Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επιστήμονες κατάφεραν να μεταφέρουν ένα εγκεφαλικό κύμα από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο «τηλεπαθητικά». Οι δυο δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους και βρίσκονταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά – ο ένας στην Ινδία και ο άλλος στην Γαλλία.

Ads

Για το πείραμα, οι επιστήμονες επιχείρησαν να αλληλεπιδράσουν με τον εγκέφαλο ηλεκτρομαγνητικά. Συγκεκριμένα, ο ένας άνθρωπος φορούσε έναν ηλεκτροπαλογράφο συνδεδεμένο σε ασύρματο ίντερνετ και έπρεπε να σκεφτεί μια λέξη χαιρετισμού όπως «γεια».

Ένας υπολογιστής ανέλυσε την λέξη και την μετέφρασε σε δυαδικό σύστημα (0 και 1). Η σειρά των αριθμών μέσω email πήγε στην Γαλλία όπου ένα ρομπότ τις μετέφερε στον δέκτη του μηνύματος, ο οποίος χωρίς να επηρεάζεται εξωτερικά ο εγκέφαλός του έβλεπε λάμψεις με την περιφερειακή του όραση.

Οι δέκτες των μηνυμάτων δεν ήταν σε θέση να ακούσουν ή να δουν την λέξη που σκέφτηκε ο πομπός του μηνύματος αλλά όλοι ανέφεραν ότι αντιλήφθηκαν τις λάμψεις που ανταποκρίνονταν σε αυτό.

Ads

Οι ερευνητές προσπαθούσαν για περίπου μια δεκαετία να καταφέρουν την «τηλεπαθητική» επικοινωνία και θεωρούν ότι με το πείραμα αυτό έγινε ένα σημαντικό βήμα που θα μπορούσε στο μέλλον να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι.