Ο Ιησούς πετάει τα καρφιά και το αγκάθινο στεφάνι, κόβει δυο μεγάλα κομμάτια του σταυρού και μπαίνει σε μια μάχη μέχρι τελικής πτώσεως με τον Βούδα, μια «τελική αναμέτρηση», όπου το ξύλο πάει σύνεφο… κυριολεκτικά.

Ads

Πρόκειται για το σενάριο του νέο video game, «Fight Of Gods», στο οποίο ο παίκτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει από όλη την πλούσια γκάμα θεοτήτων που έπλασε η ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους με όρους «υπερηρώων».

«Οι προσευχές σας εισακούστηκαν! Για πρώτη φορά, θεοί, άγια πνεύματα και μυθολογικοί χαρακτήρες από όλο τον κόσμο και από όλο το διάβα της ιστορίας, θα συγκρουστούν σε έναν εκρηκτικό παιχνίδι μάχης όπου διακυβεύεται ολόκληρος ο κόσμος! Παίξε ως Ιησούς, Βούδας, Μωϋσής, Ανουβις, Δίας, Οντίν και όποιον άλλο χαρακτήρα επιλέξεις, στην πιο επική μάχη του κόσμου!».

Έτσι αυτοπαρουσιάζεται το παιχνίδι, η πρωτοτυπία του οποίου έγκειται φυσικά, όχι στην χρήση θεοτήτων – αυτό συμβαίνει ήδη στα video games – αλλά στην ένταξη του Ιησού στο «σύμπαν» των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.