Η Κυρία του Κάο είναι η μούμια μιας νεαρής κοπέλας αριστοκρατικής καταγωγής της φυλής των Μος, που βρέθηκε το 2005 από τους αρχαιολόγους στις βόρειες ακτές του Περού. Υπολογίζεται ότι πέθανε περίπου το 400 π.Χ., ενώ ο πολιτισμός της κατοικούσε εκεί πριν τους Ίνκας. Πλέον, οι επιστήμονες αξιοποιώντας κορυφαία τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη λύση στριφνών εγκλημάτων, έφεραν “πίσω στη ζωή” το πρόσωπο της μούμιας. 

Ads

Η Κυρία του Κάο, που έχει μουμιοποιηθεί φυσικά, διατηρείται στο μουσείο του Ελ Μπράγιο σε ειδική αίθουσα που ελέγχεται κλιματικά. Όμως οι υπεύθυνοι του μουσείου ήθελαν να προσφέρουν στον κόσμο την δυνατότητα να αποκτήσει μια καλύτερη αίσθηση του πως θα έμοιαζε αυτή τη γυναίκα. Έτσι συνάθροισαν μια διεθνή ομάδα από αρχαιολόγους, ανθρωπολόγους, αξιωματικούς της σήμανσης, καλλιτέχνες και μηχανικούς ειδικούς στην τεχνολογία 3D, και ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο την “αναβίωση” της μούμιας!

Οι ειδικοί ακολουθώντας πρακτικές… CSI, μελέτησαν το σώμα της και σκάναραν την μούμια και αναδόμησαν το σώμα της με ένα τρόπο εκπληκτικό! 

Δείτε στο βίντεο την διαδικασία που ακολουθήθηκε και το αποτέλεσμα: