Μπορεί οι επεξεργαστές των iPhone να είναι γρήγοροι, αλλά οι μπαταρίες τους δεν μπορούσαν να τους υποστηρίξουν… και τα τηλέφωνα απλώς έσβηναν.

Έτσι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η «Apple» την Πέμπτη, από πέρυσι έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα το οποίο κάνει τα κινητά να κινούνται πιο αργά, με σκοπό προστατευτεί η μπαταρία λιθίου όσο περνούν τα χρόνια.

Όσο οι μπαταρίες παλιώνουν, μειώνεται ο χρόνος «ζωής» κάθε φόρτισης, έτσι τα συγκεκριμένα μοντέλα μπορούν να αντιμετωπίσουν χειρότερα προβλήματα όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή το περιβάλλον κρύο.

Όταν η μπαταρία «γερνάει» το τηλέφωνο μπορεί να έχει πρόβλημα λειτουργίας, ή ακόμα και να κλείσει, όπως συνέβη πέρσι στα iPhone 6 και 6S. Οι επεξεργαστές σε αυτές τις συσκευές ήθελαν να πιάσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως οι μπαταρίες τους δεν μπορούσαν να το αντέξουν και έτσι... έκλειναν.

Αυτό το πρόγραμμα επιβράδυνσης έχει εφαρμοστεί στα μοντέλα 6, 6S και SE, ενώ με τη φετινή ανανέωση θα συμπεριληφθεί στο 7 και 7S.  «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους», ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της Apple.

Διαβάστε επίσης:

Πάντως, πολλοί επισημαίνουν πως η εταιρεία δημιούργησε το λογισμικό όχι για την προστασία της μπαταρίας για την δημιουργία ανάγκης αγοράς των νέων μοντέλων της. Εξάλλου έμμεσα με την παραδοχή της επιβεβαιώνει τον «προγραμματισμένο θάνατο» των ηλεκτρονικών προϊόντων, καθώς ουσιαστικά, μέσω της μείωσης της ταχύτητας, το κινητό καθίσταται μη αποδοτικό και άρα ο καταναλωτής αναγκάζεται να αγοράσει ένα νέο ταχύτερο.