Η NASA, ανακοινώνοντας τη συγκλονιστική ανακάλυψη της για το ηλιακό σύστημα με τους επτά πλανήτες που θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή, έδωσε στη δημοσιότητα και μια καλλιτεχνική απεικόνιση 360 μοιρών της θέας από έναν εξ αυτών.

Ads

Πρόκειται για τον πλανήτη «TRAPPIST-1d», τον τρίτο κατά σειρά πλανήτη από το κέντρο του ηλιακού συστήματος, όπου δεσπόζει ένας πολύ ψυχρός ερυθρός νάνος στον οποίο έχει δοθεί το όνομα «TRAPPIST-1».

Ο πλανήτης TRAPPIST-1d, όπως και οι υπόλοιποι πλανήτες του ηλιακού συστήματος, ενδεχομένως διαθέτει νερό στην επιφάνειά του. Στο σύνολό του το ηλιακό σύστημα «TRAPPIST-1» θεωρείται ιδανικό για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.

Πολλοί κάνουν λόγο για «άγιο δισκοπότηρο» της NASA, το οποίο ωστόσο απέχει περίπου 40 έτη φωτός μακριά από το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Ads

Η NASA με χιούμορ κυκλοφόρησε και κάποιες ρετρό ταξιδιωτικές αφίσες για το ταξίδι στους πλανήτες του «TRAPPIST-1».

image

Μέχρι τότε απολαύστε τη θέα από τον TRAPPIST-1d με μια καλλιτεχνική απεικόνιση 360 μοιρών που δημιούργησε. Δείτε το βραχώδες έδαφος, παρόμοιο με αυτό της Γης, τον ήλιο «TRAPPIST-1» χαμηλά στον ορίζοντα και τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού συστήματος στον ουρανό, όπως φαίνεται η Σελήνη από τη Γη…