Ο πυρετός των βιντεοπαιχνιδιών δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους και τους Ελληνες. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στελέχη εταιρειών διανομής και αλυσίδων λιανικής, η κρίση οδηγεί τους Ελληνες στην κατ’ οίκον διασκέδαση. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις παιχνιδοµηχανών, αξεσουάρ αλλά και βιντεοπαιχνιδιών ανθούν, παρά την κρίση που έχει χτυπήσει τον κλάδο.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, μιλώντας σε απόλυτους αριθμούς, σε ετήσια βάση ξοδεύουμε σταθερά περίπου 100 εκατ. ευρώ για κονσόλες και βιντεοπαιχνίδια. Και αυτό, ενώ την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες κατηγορίες ηλεκτρονικών καταγράφουν βουτιά που ξεπερνά το 20%.
 

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις των πιο δημοφιλών παιχνιδιών φτάνουν στα 100.000 αντίτυπα, τα οποία µεταφράζονται σε τζίρο άνω των 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για σαφώς μεγαλύτερο έσοδο από αυτό που προκύπτει από τα κινηματογραφικά εισιτήρια που κόβουν πολλές δημοφιλείς ταινίες.
 

Μάλιστα, ακολουθώντας τα σημάδια των καιρών, το τελευταίο διάστηµα ανθούν και οι αγοραπωλησίες µεταχειρισµένων παιχνιδιών. Και αυτό γιατί τα νέα παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες είναι αρκετά ακριβά, με τις τιμές τους να φτάνουν έως και τα 70 ευρώ. Ετσι, οι ενδιαφερόμενοι µπορούν να βρουν παιχνίδια από δεύτερο χέρι σε τιµές που ξεκινούν ακόµη και από 5 ευρώ.

Ads