Me την εμπορική του πορεία επί Ευρωπαϊκού εδάφους να ξεκινά πολύ σύντομα, το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό SUV Nissan Ariya,  απέσπασε την πρώτη του διάκριση από το Auto Express  ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Ads

Σύμφωνα με την συντακτική ομάδα του Auto Express:
“το Ariya εκφράζει την πιο premium αισθητική που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τη Nissan  και το υποστηρίζει με εντυπωσιακή τεχνολογία. Η αυτονομία είναι το κλειδί, καθώς  ακόμη και το βασικό μοντέλο των 63 kWh προσφέρει εμβέλεια 223 μιλίων, με την έκδοση της μεγάλης μπαταρίας των 87 kWh που θα ακολουθήσει, να προσφέρει 310 μίλια μεταξύ των φορτίσεων. 
 

Εξίσου εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που το Ariya συνδυάζει την άνετη οδήγηση και την εξαιρετική φινέτσα με  την εκπληκτική ευελιξία, για ένα σχετικά μεγάλο αυτοκίνητο.
 

Με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, η Ιαπωνική μάρκα έχει πραγματικά σκεφτεί πώς θα αξιοποιήσουν  οι οδηγοί  τα Ariya τους. Υπάρχει μια συρόμενη κεντρική κονσόλα που κινείται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, για να δημιουργήσει περισσότερο χώρο στο μπροστινό μέρος,  ή για να διευκολύνει την καλύτερη υποδοχή των πίσω επιβατών, ενώ μια κρυφή θήκη αναπτύσσεται ηλεκτρικά για να αποθηκεύετε αντικείμενα με ασφάλεια  ή για να τοποθετήσετε σε  μια πλατφόρμα της ψηφιακής συσκευής κατά τη φόρτιση, για παράδειγμα.
 

Ads

Το Ariya συνδυάζει άψογα στυλ και ουσία. Είναι ένα προηγμένο EV που ταιριάζει σε μια σύγχρονη εποχή όπου πολλοί αυτοκινητιστές σκέφτονται σοβαρά να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.”
 

Το Ariya σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη Nissan στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover που όχι μόνο επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες ενός ηλεκτρικού οχήματος, αλλά και την σχέση του οδηγού με το αυτοκίνητο.
 

Σχεδιασμένο για να εμπνεύσει τη μετάβαση στην οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το Ariya προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ηλεκτροκίνησης, με εργονομική σχεδίαση και αξεπέραστη άνεση. Βασιζόμενο στην ηγετική θέση της Nissan στην ηλεκτροκίνηση και στις δυνατότητες του ως crossover, που θέτουν ψηλά τον πήχη στην κατηγορία, το Nissan Ariya προσφέρει απρόσκοπτα προηγμένες δυνατότητες οδήγησης και μια απαράμιλλη εμπειρία EV.

Ενσωματώνοντας το Ιαπωνικό DNA της Nissan, το εντυπωσιακό εξωτερικό και εσωτερικό του Ariya επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες του EV, ενσωματώνοντας τη φιλοσοφία του Διαχρονικού Ιαπωνικού Φουτουρισμού της Nissan, για δυναμικό σχεδιασμό που συνδυάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα, ενώ δημιουργεί μια πολυτελή, ανοιχτή ατμόσφαιρα.
 

Τα απτικά χειριστήρια έχουν ενσωματωθεί στο μινιμαλιστικό ταμπλό του Ariya, προσφέροντας την ίδια αίσθηση με τους μηχανικούς διακόπτες, ενώ πολλά βασικά χειριστήρια, όπως το κουμπί της έντασης του  ήχου και τα πλήκτρα του τιμονιού, παραμένουν φυσικά. Το ταμπλό, το οποίο συνδυάζεται άψογα με το σχήμα της καμπίνας, ενσωματώνει καθαρά αυτά τα σημεία επαφής στην κομψή αίσθηση του Ariya, με ένα νέο επιλογέα ταχυτήτων που ταιριάζει στην παλάμη του οδηγού για να ενθαρρύνει μια χαλαρή θέση οδήγησης.
 

Το Nissan Ariya θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ