Ads

Ένα έμβρυο της μύγας της Μεσογείου που σφραγίζει το δέρμα της και ένα βίντεο animation για τον ηλεκτρισμό των νευρικών μας κυττάρων είναι μεταξύ των νικητών του φετινού διαγωνισμού βίντεο και εικόνας της Αμερικανικής Κοινότητας Κυτταρικής Βιολογίας.

Ο βιολόγος U. Serdar Tulu του πανεπιστημίου Duke της Βόρειας Καρολίνας κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καταγραφή δύο φύλλων επιδερμικών κυττάρων που κλείνουν στην πλάτη ενός εμβρύου της μύγας της Μεσογείου. «Υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που βλέπουμε με γυμνό μάτι να μάθουμε από τη φύση. Ακόμη και σε ένα έμβρυο της μύγας της Μεσογείου υπάρχει τεράστια τέχνη που μπορεί να γίνει αντιληπτή με ένα μικροσκόπιο», δήλωσε ο Tulu.

Ads

Το βραβείο ειδικού βίντεο για το ευρύ κοινό απονεμήθηκε στον Leonard Bosgraaf του Molecular Shots στην Ολλάνδία για το animated βίντεο που καταγράφει τις δυνατότητες ηλεκτρικής δραστηριότητας ενός νευρικού κυττάρου.

Ο διαγωνισμός Celldance, το όνομα του οποίου αποτελεί λογοπαίγνιο σε σχέση με το γνωστό φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance, διεξάγεται επί 6 συνεχή έτη.