Προσωρινή δικαστική απόφαση για αναστολή της ομοσπονδιακής επιχορήγησης στην έρευνα για ανθρώπινα αρχέγονα κύτταρα εξέδωσε αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο, με το σκεπτικό πως συνεπάγεται καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.

Ads

Το δικαστήριο έκρινε θετικά την αγωγή που άσκησε τον Ιούνιο ερευνητής, ο οποίος αντιτίθεται στις νέες οδηγίες της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία επιτρέπει την χρηματοδότηση του αμφιλεγόμενου νέου αυτού πεδίου έρευνας.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος σχολίασε πως οι έρευνες για τα ανθρώπινα αρχέγονα κύτταρα «είναι ζωτικού χαρακτήρα» και τόνισε πως η κυβέρνηση θα σκεφθεί ποιες πρόκειται να είναι οι μέλλουσες αποφάσεις της, έπειτα από την απαγόρευση στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση τέτοιων προγραμμάτων που αποφάσισε χθες περιφερειακό δικαστήριο.

«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει τονίσει σαφώς πως πρόκειται για μία σημαντική έρευνα, που φύση της είναι να σώζει ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μπίλ Μπέρτον, κατά την ενημέρωση από τη “Μάρθα’ς Βίνγιαρντ”, όπου ο πρόεδρος περνά τις διακοπές του.

Ads

«Είμαστε ακόμη στη διαδικασία της εξέτασης της δικαστικής απόφασης και θα μελετήσουμε όλες τις δυνατότητες» εξήγησε ο Μπέρτον.