Από στατικό ηλεκτρισμό και συσσώρευση υδρογόνου, μετά την πτήση του μέσα στην καταιγίδα, προκλήθηκε η έκρηξη που κατέστρεψε το γιγαντιαίο αερόπλοιο «Χίντενμπουργκ» και στοίχισε τη ζωή σε 36 άτομα στις 6 Μαΐου του 1937, σύμφωνα με ομάδα εμπειρογνωμόνων που επικαλείται η Daily Mail.

Ads

 
Ο Βρετανός μηχανικός αεροναυπηγικής Τζεμ Στάνσφιλντ και μια ομάδα ερευνητών με έδρα το Σαν Αντόνιο του Τέξας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σκάφος αναφλέγει όταν το πλήρωμα εδάφους έτρεξε κατά την προσγείωση να τοποθετήσει σχοινιά, δημιουργώντας γείωση στο πλοίο και προκαλώντας μια σπίθα.
 
Ο Στάνσφιλντ είπε ότι στόχος των πειραμάτων ήταν να αποκλειστούν θεωρίες που αιωρούνται γύρω από την καταστροφή που αποτυπώθηκε μέσω της κάμερας και των φωτογραφικών μηχανών.
 
Το δυστύχημα που σκότωσε 36 ανθρώπους συνέβη στις 6 Μάη του 1937 όταν το τεράστιο αερόπλοιο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί σε αεροναυτική βάση στο Νιου Τζέρσεϊ, προερχόμενο από τη Φρανκφούρτη, έπειτα από ένα ταξίδι που διήρκεσε τρεις ημέρες. Η συντριβή του Χίντεμπουργκ προκάλεσε πλήθος θεωριών ως προς την αιτία.
 
Το 245 μέτρων Χίντενμπουργκ που ήταν ελαφρώς μικρότερο από τον Τιτανικό, τέθηκε σε λειτουργία το 1936.