Τη διεξαγωγή έρευνας μετά το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή της, υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ φόρτιζε το iPhone της, ανακοίνωσε σήμερα η Apple.

Ads

Η 23χρονη Μα Αϊλούν, κάτοικος της επαρχίας Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, πέθανε όταν επιχείρησε να τηλεφωνήσει ενώ φόρτιζε το κινητό της.
 
«Θα ερευνήσουμε σε βάθος και θα συνεργαστούμε με τις αρχές στην υπόθεση αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Πεκίνο.
 
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Μα Αϊλούν πέθανε από ηλεκτροπληξία, ωστόσο τόνισε ότι «δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν για το θάνατό της ευθύνεται το κινητό τηλέφωνο».
 
Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ίχνη από κάψιμο εντοπίστηκαν στις δυο πλευρές του τηλεφώνου και ότι ο ηλεκτρικός φορτιστής που χρησιμοποίησε το θύμα δεν ήταν ο φορτιστής που δίνει η Apple μαζί με τα τηλέφωνά της αυτά τα οποία πωλούνται στην Κίνα.
 
Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την Apple και τα προϊόντα της – πολλά από τα οποία συναρμολογούνται στην Κίνα – είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα.
 
Ωστόσο η εταιρεία επικρίθηκε έντονα τον Απρίλιο από την εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», η οποία κατήγγειλε την «άνευ προηγουμένου αλαζονεία» της αμερικανικής εταιρείας την οποία κατηγόρησε ότι δεν μεταχειρίζεται τους Κινέζους πελάτες της το ίδιο καλά με τους ξένους όσον αφορά το σέρβις μετά την πώληση των προϊόντων της.