Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης* των 15 συλληφθέντων της αντιφασιστικής μηχανοκίνητης πορείας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στο Σπόρτιγκ.

Ads

Συμμετέχουν:
Γιάννης Αγγελάκας
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Σωκράτης Μάλαμας
Illegal Operation Feat. K. & Chris B.I. (The Last Drive)

Ώρα έναρξης: 21:00
Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης: 6 ευρώ
Διοργάνωση: Αντιφασίστες / Αντιφασίστριες

Κλειστό Γήπεδο Σπόρτιγκ, Πατήσια, Ηλία Ζερβού 89 & Σαρανταπόρου (Στάση ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος)

Ads

imageimage

3 Οκτωβρίου: Κείμενο από ΓΑΔΑ των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας και της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην Ευελπίδων

Παρόλο που έχουν περάσει ήδη τρείς μέρες απ’ τη σύλληψή μας κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής μοτοπορείας-αφισοκόλλησης την Κυριακή 30/9 θεωρούμε πως καλώς είναι να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα.

Την Κυριακή 30/9 μετά από ανοιχτό κάλεσμα πραγματοποιείται μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία-αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκινά από τα Εξάρχεια. Η πορεία αυτή ήρθε σαν απάντηση στα φασιστικά πογκρόμ και επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από φασιστικές συμμορίες μεταμφιεζόμενες σε ”επιτροπές κατοίκων ή καταστηματαρχών”, συνεπικουρούμενες από τις επίσημες κρατικές συμμορίες.

Η δεδομένη σχέση Χ.Α.-ΕΛ.ΑΣ. είναι χιλιοειπωμένη και δεν μας ενδιαφέρει να την αναλύσουμε ή να την εξηγήσουμε αυτήν εδώ τη στιγμή.
Μετά την επίθεση χρυσαυγιτών (πολιτών) ενάντια της πορείας. πραγματοποιείται επέλαση της ομάδας Δ που ακολουθούσε τόσο από πίσω όσο και από παράλληλα στενά.

Συλλαμβάνονται τελικά 15 αντιφασίστριες-στες αγωνιστές οι οποίες-οι χτυπιούνται σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως κεφάλι, χέρια, πόδια, ενώ χρησιμοποιούνται και όπλα taser (ηλεκτροσόκ).

Οδηγούμαστε στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ έξω από το τμήμα προστασίας πολιτεύματος του κράτους όπου η νύχτα συνοδεύεται από χτυπήματα, απειλές, τραβήγματα μαλλιών, καψίματα, τράβηγμα φωτογραφιών για προσωπικά άλμπουμ των ομάδων Δ που μας επιτηρούν. 

Οι απειλές του στυλ ”τώρα που μάθαμε ποιοί είστε θα σας θάψουμε όπως τους παππούδες σας στον εμφύλιο” είναι ενδεικτικές του κλίματος τρομοκρατίας που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι κρετίνοι πραίτορες των ομάδων Δ, ενώ δεν επιτρέπεται η επικοινωνία με δικηγόρους ή γιατρούς για 19 ώρες. Την επομένη, μετά τη μεταφορά-σόου για φωτογράφηση οδηγούμαστε τελικά στα δικαστήρια της σχολής ευελπίδων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί, οι δυνάμεις των ματ επιτίθενται στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους ξυλοκοπώντας άγρια πολλούς από αυτούς, ενώ προσάγουν 25 και τελικά συλλαμβάνουν 4. Από τη στιγμή της σύλληψής τους οδηγούνται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ και ακολουθεί παρόμοιο κλίμα εκφοβισμού με εξευτελιστικούς σωματικούς ελέγχους, σε μία πρωτοφανή εκδικητική απόφαση, παρατείνεται η κράτησή τους για τρείς ακόμη μέρες, ενώ των 15 μέχρι την Πέμπτη.

Οδηγούμαστε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο σε υπερφορτωμένη πτέρυγα (προορισμένη για 30 άτομα, ενώ αυτή τη στιγμή ”ζούνε” 80 σε απίστευτα άθλιες συνθήκες) για να μας ”τη σπάσουνε” όταν εκεί συναντάμε ένα πρωτόγνωρο αίσθημα αλληλεγγύης από ανθρώπους που βρίσκονται εκεί ”ξεχασμένοι” έως και τρείς μήνες.

Μέσα στην περίοδο της ”οικονομικής κρίσης” όπου ολοένα και περισσότεροι οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ο κοινωνικός κανιβαλισμός επιβραβεύεται σαν αρετή, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι στους τόπους και στις γειτονιές μας, η κρατική επίθεση εντείνεται σε όλα τα επίπεδα, οι επιλογές που προωθούν την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και την άμεση δράση είναι αυτές που μπορούν να σταθούν όχι μόνο ανάχωμα στον φόβο που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, αλλά ως προοπτική μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης.
 
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ 
ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ 
 
Συλληφθέντες των 30/9 ΚΑΙ 1/10 
(κάποιοι από αυτούς περήφανοι απόγονοι αναρχοκομμουνιστών συμμοριτών)
 

5 Οκτώβρη: Σήμερα εμφύλιος πόλεμος κηρύχθηκε από το κράτος. Όσους δεν σκοτώνουν τα μαχαίρια των φασιστών, τους στέλνουν στη φυλακή, χουντικές δικαστικές αποφάσεις.

Καλούμε τους αγωνιστές και όσους νιώθουν πώς ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι κενές λέξεις, αλλά στάση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την ιστορική στιγμή που ζούμε και να πράξουν ανάλογα.

ΟΙ ΙΔΕΕΣ δεν καταστέλλονται κ δεν φυλακίζονται.

Οι 15 συλληφθέντες, αντιφασιστές – αντιφασίστριες.

7 Οκτώβρη: Για την αντιφασιστική παρέμβαση-περιπολία (Κείμενο των συμμετεχόντων)

Την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη πραγματοποιήσαμε την τρίτη παρέμβαση-περιπολία στο κέντρο της Αθήνας. Η υπεράσπιση των δρόμων και των γειτονιών μας απέναντι στους νεοναζί ,οι οποίοι πραγματοποιούν μισανθρωπικές δολοφονικές επιθέσεις αποτέλεσε εξ αρχής διακηρυγμένο στόχο της κίνησής μας. Επιπρόσθετα επιδιώκουμε η παρέμβαση αυτή να λειτουργήσει ως κάλεσμα για την ενεργοποίηση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών και της ταξικής αυτοάμυνας στα πλαίσια του ευρύτερου αγώνα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό. 

Κινηθήκαμε συνειδητά σε μία περιοχή (στους δρόμους ανάμεσα στην Πατησίων και την Αχαρνών) όπου για μέρες μία συμμορία φασιστοειδών πραγματοποιούσε πογκρόμ. Μετά από συμπλοκή και την έμπρακτη αποτροπή της συνέχισης της δράσης τους οι κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη μηχανοκίνητη πορεία συλλαμβάνοντας 15 συντρόφους και συντρόφισσες. 

Η απόδοση βαριών κακουργηματικών κατηγοριών και τα βασανιστήρια τόσο σε βάρος των συλληφθέντων συντρόφων και συντροφισσών της αντιφασιστικής μοτοπορείας όσο και σε βάρος των προσαχθέντων και των 4 συλληφθέντων μετά την επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια την Δευτέρα 1 Οκτώβρη, καθώς και η δεύτερη επίθεση των ΜΑΤ στους αλληλέγγυους την Πέμπτη 4 Οκτώβρη είναι μέρος της απόπειρας τρομοκράτησης όσων δεν σκύβουν το κεφάλι και αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Είναι ένα μήνυμα εκφοβισμού προς τα πλήθη των ανθρώπων που δεν συναινούν στο καθεστώς της εκμετάλλευσης και της υποταγής.

Διάχυση της εξαθλίωσης και του εκφασισμού, προστασία  των φασιστικών συμμοριών και  όξυνση της κρατικής καταστολής  (και με κατασταλτικές επιθέσεις ενάντια σε συγκεντρώσεις συνελεύσεων γειτονιάς ,δημοσιοποίηση φωτογραφιών συλληφθέντων διαδηλωτών από την απεργία, επιθέσεις των ΜΑΤ και συλλήψεις εναντίον ναυτεργατών)    Δεν αποτελούν κάποια “παρέκβαση” της αστικής δημοκρατίας αλλά την προδιαγεγραμμένη τροχιά που διανύει το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα κινούμενο προς τον ολοκληρωτισμό ως αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης του. 

Η πρώτη απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης που στήθηκε με την καταστολή της αντιφασιστικής περιπολίας ήρθε από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνελλήφθησαν σε αυτή, καθώς στάθηκαν με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα υψώνοντας τις γροθιές τους και στέλνοντας μηνύματα αγώνα ακόμα και όταν τους ανακοινωνόταν η πρόθεση των εισαγγελέων να τους φυλακίσουν.

Σε συνδυασμό με την καθημερινή παρουσία των αλληλέγγυων στα δικαστήρια παρά τις επιθέσεις των ΜΑΤ, απέδειξαν πως η συντροφικότητα ,ο αγώνας και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερνικήσουν το φόβο που θέλουν να σπείρουν οι κρατικές κατασταλτικές μεθοδεύσεις. 

Ως αναρχικοί και αντιφασίστες δεν είχαμε αυταπάτες πως ο αγώνας ενάντια στο κράτος τον καπιταλισμό και τους ταγματασφαλίτες λακέδες τους θα είναι εύκολος. Δηλώνουμε πως η αποφασιστικότητα για την συνέχισή του δεν κάμπτεται απο την κρατική καταστολή. Απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες να δημιουργήσουμε αντιφασιστικές  πολιτοφυλακές σε κάθε γειτονιά και να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ


(*Σημείωση της Κρυσταλίας Πατούλη: Ζητούν από τον καθένα εγγύηση 3.000 ευρώ -σύνολο δηλαδή για όλους 45.000 ευρώ- για να μην φυλακιστούν. Εκτός των άλλων, άραγε, τόσα περίπου ευρώ πρέπει να διαθέτουν από σήμερα όσοι κατεβαίνουν σε μία ειρηνική πορεία;)