Πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα με αφορμή την συναυλία  των Rotting Christ. Ο δήμος δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του live σε συγκεκριμένο χώρο, επικαλούμενος τεχνικά προβλήματα, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για πιέσεις από την Εκκλησία, ενώ στον χορό μπήκαν και ακροδεξιοί της πόλης και όχι μόνο.

Ads

Η ανακοίνωση της συναυλίας των Rotting Christ για τις 15 Μαρτίου στην Πάτρα σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους των «πατέρων» της ελληνικής black metal, οι οποίοι εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια έχουν αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά συγκροτήματα παγκοσμίως.

Όμως φαίνεται πως χτύπησε και τα πιο… μεσαιωνικά αντανακλαστικά θρησκευτικών, παραθρησκευτικών και ακροδεξιών ομάδων από την Πάτρα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το…  Άγιο Όρος με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τραγελαφικές ή μάλλον τραγικές καταστάσεις.

Ο δήμος κωλύεται λόγω τεχνικών προβλημάτων

Χθες η διοργανώτρια εταιρεία GG Events ανακοίνωσε πως η συναυλία δεν θα πραγματοποιηθεί στον χώρο «Αίγλη» (παρά το γεγονός ότι είχε ήδη εισπραχθεί το ενοίκιο για την εκδήλωση), τον οποίο διαχειρίζεται ο δήμος Πατρών, καθώς η δημοτική αρχή επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα. Η εταιρεία ανακοίνωσε νέο χώρο διεξαγωγής, καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι ο δήμος δέχθηκε πιέσεις από την Μητρόπολη της πόλης, ενώ σημείωσε ότι η αντίστοιχη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο θα διεξαχθεί κανονικά.

Ads

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Αγαπητοί φιλοι και fans των Rotting Christ είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε οτι ο Δήμος Πάτρας θεώρησε σωστό να αθετήσει τη συμφωνία με την εταιρεία μας για τη διάθεση του χώρου Αίγλη και να μην μας παραχωρήσει την αίθουσα για το live της Παρασκευής, παρόλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο του χώρου.Ως δικαιολογία πρόβαλαν οτι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πινακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται. Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στις 16/03 θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα!! Όπως πληροφορηθήκαμε από τα πατρινά μμε και από άτομα που εργάζονται στο δήμο, άτομα της Ιερας Μητροπολης Πατρων πίεσαν το Δήμο να ακυρώσει το event και να μην μας παραχωρήσει την Αιγλη λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού. Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει 2 μερες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα οτι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα.
Είναι γεγονός οτί ζούμε μεσαιωνικές στιγμές….!

Κόντρα λοιπόν στο νέο μεσαίωνα και στις οπισθοδρομικές τακτικές εμείς θα πραγματοποιήσουμε το live μας στο χώρο METROPOLIS.

Τι απαντά ο Δήμος

Μετά τις διαμαρτυρίες και τα πολλαπλά δημοσιεύματα η δημοτική αρχή, επικεφαλής της οποίας είναι ο, προερχόμενος από το κομμουνιστικό κίνημα, Κώστας Πελετίδης, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί.

Ο δήμος Πατρέων, σε ανακοίνωσή του, εμμένει στη θέση του περί τεχνικών προβλημάτων και διευκρινίζει ότι θα… γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη για να πραγματοποιηθεί η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα το Σάββατο.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με τα αναγραφόμενα σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης περί «λογοκρισίας» κ.λπ. ενημερώνουμε ότι η συναυλία των Rotting Christ η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην αίθουσα «Αίγλη», δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων. Αυτό γνωστοποιήθηκε  από τον Δήμο Πατρέων στην διοργανώτρια εταιρεία.

Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε και παραχωρεί δημοτικούς χώρους και διευκολύνει όλους τους φορείς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς, αθλητικούς κ.λπ., χωρίς διακρίσεις και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Δεν παραχωρούμε χώρους και δεν διευκολύνουμε με κανέναν τρόπο μόνο το ναζιστικό κόμμα της «Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, η διοργανώτρια εταιρία, έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της βλάβης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί.

Κινητοποίηση φανατικών Ορθόδοξων 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μία από τις πρώτες «επίσημες» διαμαρτυρίες ήρθε από την… μακρινή Ιερά Μονή Εσφιγμένου, τουλάχιστον από την ομάδα στο facebook που πρόσκειται προς τη συγκεκριμένη Μονή και την… εκρηκτική ιστορία. Σε ανακοίνωσή τους καλούσε τους αρμόδιους να ακυρώσουν τη συναυλία.  Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι έχουν ενημερωθεί τόσο  η Μητρόπολη Πατρών όσο και ο δήμο ώστε να πάρουν θέση «σε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει, πλέον, διαγραφεί όμως οι «εσφιγμένοι» επέστρεψαν με νέα ανάρτηση  για το γεγονός ότι η συναυλία αλλάζει χώρο, ενώ φρόντισαν να «συνδέσουν» και αντίστοιχη ανάρτηση – διαμαρτυρίας γνωστής παραεκκλησιαστικής / ακροδεξιάς οργάνωσης από τη Θεσσαλονίκη.

Η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή στην πρώτη γραμμή

Η οργάνωση την οποία επικαλείται στο facebook η ομάδα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου είναι ο περίφημος  «Ιερός Λόχος 2012 Θεσσαλονίκης», η οποία έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις με επιθετικές κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο καιρό.

Ο «Ιερός Λόχος»  στην ανακοίνωσή του σημείωνε ότι με την… αρχή της Σαρακοστής άρχισαν οι προκλήσεις κατά του Ιησού και της χριστιανικής θρησκείας, ενώ κλείνει με το σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος».

Η ομάδα, η οποία, όπως καταγράφεται σε φωτογραφίες στη σελίδα της στο Facebook, εμφανίζει χαρακτηριστικά  τάγματος εφόδου, μόλις… χθες διέκοψε την θεατρική παράσταση  «Πυρκαγιές» στην Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενη για βλασφημία.

Από τον χορό του σκοταδισμού δεν θα μπορούσε να λείψει και η Χρυσή Αυγή.

Για την ακρίβεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης  του συνδυασμού «Πατριωτική Αυγή» Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος υποστηρίζεται από την Χρυσή Αυγή, μετέβη στην Μητρόπολη Πατρών και ζήτησε την παρέμβαση του μητροπολίτη Χρυσόστομου, ενώ, εν συνεχεία πραγματοποίησε και έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Η ανακοίνωσή του:

Στις 15/03/2019 είχε προγραμματιστεί συναυλία του συγκροτήματος Rotting Christ (“ΣΑΠΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ”) με άδεια του Δήμου Πατρέων στον πολυχώρο »Αίγλη» της VESO MARE. Η άμεση αντίδρασή μας ήταν να προσέλθουμε στην Ι.Μ. Πατρών και να ενημερώσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κο Χρυσόστομο ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να ματαιωθεί η συγκεκριμένη συναυλία.

Εν συνεχεία μεταβήκαμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, όπου κάναμε έγγραφη καταγγελία, αναφέροντας ότι η εκδήλωση αυτή που επιπροσθέτως η πραγματοποίησή της συμπίπτει και με την έναρξη της Σαρακοστής, προσβάλει την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Καλέσαμε τον κο Εισαγγελέα να ενεργήσει σύμφωνα με τον νόμο.

Η παρέμβαση μας άπτεται της προσβολής του ονόματος του Ιησού Χριστού, που χρησιμοποιείται και βεβηλώνεται από το συγκεκριμένο συγκρότημα και δεν πρόκειται να αποτελέσει για εμάς πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης

Θεός φυλάξοι είναι το μόνο που μας μένει να προσθέσουμε δυστυχώς.

Κι ένα τραγούδι έτσι για να ευθυμήσουμε…

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών