Η πασίγνωστη ιστορία του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που εκδόθηκε το 1943, θα περάσει και στη μεγάλη οθόνη, για πρώτη φορά ως animated παραγωγή και με stop motion τεχνική, που για να δημιουργηθεί χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους 250 ταλέντα από τη Disney, την Pixar και την Dreamworks.

Ads

Το cast που θα δανείσει τις φωνές του στην ταινία είναι οι Jeff Bridges, Rachel McAdams, Paul Rudd, Marion Cotillard, James Franco, Benicio del Toro, Ricky Gervais, Paul Giamatti και Mackenzie Foy, κανοντάς την ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» θα είναι αγγλόφωνο αλλά γαλλικής παραγωγής project και θα έχει σκηνοθέτη τον Mark Osborne, δημιουργό του Kung Fu Panda.

Θα κάνει πρεμιέρα στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους της Γαλλίας στις 29 Ιουλίου 2015.

Θεωρείται από τα πιο πολυδιαβασμένα και πολυμεταφρασμένα βιβλία στον κόσμο: έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 250 γλώσσες και διαλέκτους, πουλά περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα τον χρόνο με τις συνολικές πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια.

Ads

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Τα αστέρια δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Γι’αυτούς που ταξιδεύουν, τ’αστέρια είναι οδηγοί. Για άλλους δεν είναι παρά μόνο φωτάκια. Για άλλους – για τους σοφούς – είναι προβλήματα. Για κείνον τον επιχειρηματία, ήταν χρυσάφι. Μα όλα τα αστέρια είναι σιωπηλά. Εσύ θα έχεις αστέρια που δεν τα ‘χει κανείς…»

-Τι θέλεις να πεις;

«Όταν θα κοιτάζεις τον ουρανό τη νύχτα, κι αφού θα ζω σ’ένα απ’αυτά και θα γελώ σ’ ένα απ’αυτά, για σένα τότε θα’ναι σα να γελούν όλα τα αστέρια. Εσύ θα’χεις αστέρια που θα ξέρουν να γελούν!»

Και γέλασε…

«Και όταν πια θα σου περάσει η στενοχώρια (πάντα παρηγοριόμαστε), θα είσαι ευχαριστημένος που με γνώρισες. Θα είσαι πάντα φίλος μου. Θα έχεις πάντα διάθεση να γελάσεις μαζί μου. Και θ’ανοίγεις πότε-πότε το παράθυρο, έτσι, για γούστο… Και οι φίλοι σου θα παραξενεύονται που θα σε βλέπουν να γελάς κοιτάζοντας τον ουρανό. Κι εσύ τότε θα λες: “Ναι, τ’αστέρια με κάνουν πάντα να γελώ”. Και θα σε παίρνουν για τρελό. Θα σου ‘χω παίξει άσχημο παιχνίδι…»

Και γέλασε ξανά…

«Θα είναι σαν να σου’χα δώσει, αντί για αστέρια, ένα σωρό κουδουνάκια που ξέρουν να γελούν…»

(Ο Μικρός Πρίγκιπας / Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί)