Ο συνθέτης Δημήτρης Ζερβουδάκης έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στο Μικρό Πολυτεχνείο, για μία “Aφήγηση έργου – ζωής”, με ζωντανή μουσική -χωρίς μικρόφωνα!- παρουσιάζοντας τραγούδια από όλη την πορεία του αλλά και από τη νέα του δουλειά την οποία εμπνεύστηκε… από ένα ξεχασμένο τετράδιο των εφηβικών του χρόνων που μεταμόρφωσε σε μουσική και τραγούδια. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση «εφ’ όλης της ύλης» θα τον συνοδεύουν η Σοφια Γεωργατζή όπως και ο Θάνος Κολοκυθάς στην ακουστική κιθάρα. Είσοδος ελεύθερη.

Ads

 
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 28/11, ώρα 20:00 στο νεότευκτο Pocket Theatre @ χώρος τέχνης ασωμάτων, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης εγκαινιάζει, τιμώντας με την παρουσία του, το Εντευκτήριο του Μικρού Πολυτεχνείου παρουσιάζοντας τη νέα του μουσική – ποιητική δουλειά που βρίσκεται στο στάδιο της ηχογράφησης, κάνοντας μία αναδρομή εφ’όλης της ύλης στη ζωή και το έργο του.
 
Η αφορμή, άλλωστε της διοργάνωσης όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι το αυτοβιογραφικό του νέο έργο που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των σεμιναρίων, Δημιουργικής Αφήγησης  και  Στιχουργικής.
 
Παράλληλα, για όσους ενδιαφέρονται, μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στις 7μμ, οι συντονιστές των δύο αυτών σεμιναρίων θα βρίσκονται στην διάθεση των ενδιαφερομένων για να συζητήσουν τους στόχους τους.

 
Συγχρόνως, στο Μικρό Πολυτεχνείο το  6ο Pocket Theatre Festival, βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, στον ίδιο χώρο, μετά τη λήξη του με τους δύο μεγάλους τελικούς στις 5 και στις 9 Δεκεμβρίου, πολλές νέες δράσεις θα πάρουν τη σκυτάλη.
Το σεμινάριο «Δημιουργικής Αφήγησης» πρόκειται συχνά να έχει σημαντικούς έλληνες δημιουργούς προσκεκλημμένους για αντίστοιχες «αφηγήσεις έργου – ζωής», και το εργαστήριο Παγκόσμιας Ποίησης θα λειτουργήσει ως ένας «κύκλος… κρυμμένων ποιητών», ενώ το Φεστιβάλ Παραμυθιού θα πλησιάζει.

Το Μικρό Πολυτεχνείο, δεν σταματάει, άλλωστε, να ανοίγει νέα σεμινάρια για το δημιουργικό όσο και φιλότεχνο κοινό της πόλης, όπου ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:
το Εργαστήρι για το Ραδιοφωνικό Θέατρο και για τη Μουσική Ραδιοφωνική Εκπομπή, τα Εργαστήρια Pocket Theatre για στήσιμο και ανέβασμα Παράστασης, το Εργαστήρι Κειμενογραφίας / Διαφήμισης, τα εικαστικά εργαστήρια Ελεύθερου Σχεδίου και Κηροπλαστικής (για να φτιάξουμε όλοι μαζί τα κεριά των εορτών και να τα κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας),το Σεμινάριο για το γιορτινό Image Making & Make Up, το εορταστικό επίσης «Πάμε Θέατρο» με τον Ερρίκο Μπελιέ, όπου οι συμμετέχοντες θα βλέπουν πολλές παραστάσεις και μετά θα τις συζητούν με τον μεγάλο Έλληνα μεταφραστή και φυσικά τα εργαστήρια που σχετίζονται με τη Φύση, όπως αυτό της Μελισσοκομίας και της Κηποτεχνικής – Ανθοκομίας.
 
Ξεχωριστή αξία φέτος  έχει η ίδρυση στο ΜΠ ενός Image Lab (με σεμινάρια για Video Art – Εικονοληψία / Sound Design / Montage).

Τέλος, το Workshop για Web Δημοσιογραφία υπό την εποπτεία του Στέλιου Κούλογλου, που θα ξεκινήσει από τον Γενάρη του 2012.

Ads

 
INFO
Από Δεκέμβρη όλες τις χειμωνιάτικες Κυριακές στις 19:30 στο νέο θεατράκι του, το Pocket Theatre@ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, στην οδό Ασωμάτων 6 στο Θησείο, θα διοργανώνονται ανάλογες βραδιές. τηλ. 2109480745, 2103243306, www.mikropolytexneio.gr