Μία διαφορετική πορεία- διαμαρτυρία με τη συμμετοχή ποιητών, συγγραφέων, ηθοποιών, καλλιτεχνών, εκδοτών κ.α. θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Ads

 
«Αν όχι τώρα πότε;» αναφέρεται στο κάλεσμα που έχει ως τίτλο «Με την Ποίηση Ενάντια στην Κρίση».
 
Ήδη στο κάλεσμα, που πραγματοποιείται από τον «Κύκλο Ποιητών, τα περιοδικά «Poetix» και «Ποιητικά», τις εκδόσεις «Μικρή Άρκτος» και η «αλυσίδα πολιτισμού IANOS», έχουν ανταποκριθεί πολλοί εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, περιοδικά, αλλά και η Εταιρεία Συγγραφέων, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών κ.α.
 
«Επειδή μοιάζει ο χειμώνας να θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στις ζωές μας, αποτρέποντας τον ερχομό της άνοιξης. Επειδή η απειλή μιας Έρημης Χώρας, γίνεται όλο και πιο πραγματική ως προοπτική μέλλοντος για τον τόπο μας.
 
Επειδή έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε αν η ποίηση μπορεί να γιορτάζει τη μέρα της, ακίνδυνα και αθώα, όταν γύρω μας καταρρέουν το δίκαιο, η πνευματική μας υπόσταση, η χώρα μας η ίδια. Θελήσαμε να συναντήσουμε εμείς την ποίηση και την άνοιξη, στους δρόμους της Αθήνας, να αναζητήσουμε στην αμηχανία, στον θυμό και στην απόγνωση που έχουν πια τα βλέμματα των συμπολιτών μας, την ελπίδα της Αντίστασης», αναφέρεται στο κάλεσμα.
 
«Σας καλούμε όλες και όλους, σε μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία: στις 21 Μαρτίου συνθήματά μας ας γίνουν τα ποιήματα, αναφορά μας οι Ποιητές μας, πλακάτ μας οι στίχοι που μπορούν να γεννήσουν έναν άλλο στοχασμό, ένα άλλο μέλλον μέσα από το παρόν και το παρελθόν μας. Μια διαδήλωση υπεράσπισης ενός Πολιτισμού που δεν κρίνεται από την Κρίση, που όταν μνημονεύεται απαντά, με το δικό του τρόπο, στα όποια Μνημόνια», σημειώνεται.
 
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Ιανό της Σταδίου και θα κάνει στάσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο, στη συμβολή Ομήρου και Σίνα, για να καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Δείτε στο «www.21martiou.blogspot.com/», όσους έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή.