Συμβιβαστική λύση προσπαθεί να βρει το υπουργείο Πολιτισμού μετά το «όχι», στην συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα παραχώρησης του Ηρωδείου για την πραγματοποίηση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ», τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ads

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει,  ότι «ο αριθμός των αιτημάτων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτασε τα 54 αιτήματα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος όλων των περασμένων ετών. Το πλήθος των αιτημάτων εξετάστηκε κατ΄ αρχάς από την ειδική επιτροπή που συγκροτείται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αποδέχτηκαν τις προτάσεις της ειδικής Επιτροπής εκτός ελαχίστων περιπτώσεων».

Σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο αίτημα, το υπουργείο σημειώνει ότι «ελήφθη υπ΄ όψιν το δεσμευτικό αίτημα του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” σχετικά με την ανελαστική ημερομηνία της 20ής Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του φορέα, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί η εκδήλωση.

»Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες. Επομένως η όλη διαδικασία βρίσκεται σε  εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως σε επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου».

Ads

Το υπουργείο προσθέτει, ότι «αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ”, βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης».       

Ο ίδιος ο Σύλλογος είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση του ΚΑΣ, σημειώνοντας, σε ανακοίνωσή του, πως ακολούθησε «όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η αίτηση κατατέθηκε εμπρόθεσμα» ώστε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί «υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, με τη συνεργασία της «Παναθηναϊκής Ένωσης Γυναικών» με πρωτεργάτη την κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή να υποδέχεται καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και να υμνούν μαζί τη μουσική του μεγάλου εθνικού μας συνθέτη, μία βραδιά βαθιά ελληνική, ανθρωπιστική και μεγαλειώδη». 

Ωστόσο, «το ΚΑΣ απέρριψε το αίτημά μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» και προσθέτει: «Λυπούμαστε που μέσα στους 4 μήνες διάρκειας του Φεστιβάλ Αθηνών και των εκδηλώσεων στο Ηρώδειο, δεν βρέθηκε μία ημέρα που να αφιερωθεί στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο  τα οποία σύσσωμος ο Ελληνικός λαός στηρίζει διαχρονικά».

«Υποσχόμαστε στους φίλους του Συλλόγου μας ότι η συναυλία αυτή θα γίνει μέσα στους χειμερινούς μήνες σε χώρο του οποίου η διοίκηση διαθέτει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.