Την έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειό του αναγκάστηκε να κλείσει το Μουσείο του Λούβρου λόγω της ανόδου της στάθμης του Σηκουάνα. Μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις, το εμβληματικό ποτάμι της γαλλικής πρωτεύουσας φούσκωσε τόσο πολύ, που ακόμη και τα ποταμόπλοια δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν κάτω από τις παλιές γέφυρες γύρω από τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων.

Ads

Επίσης, έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί που βρίσκονται κοντά στον ποταμό, όπως εκείνοι του Καρτιέ Λατέν και του Σεν Μισέλ, που προσελκύουν πολλούς τουρίστες, αναγκάστηκαν επίσης να κλείσουν.

Το Λούβρο, από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αποφάσισε να κλείσει ένα μέρος της έκθεσής του για προληπτικούς λόγους, επειδή ένα μεγάλο τμήμα του γειτονεύει με τον ποταμό. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν τα έργα θα μεταφερθούν σε άλλον χώρο.

«Μια μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Υπενθύμισε, επίσης, ότι το 2016, όταν είχαν ληφθεί και πάλι μέτρα για να προστατευθούν τα εκθέματα από τα νερά, δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά.

Ads

Το 1910, είχαν προκληθεί σοβαρές καταστροφές στο Παρίσι από τις πλημμύρες, όταν τα νερά του Σηκουάνα έφτασαν τα 8,65 μέτρα, ύψος που έχει ξεπεραστεί μόνο μία φορά στην ιστορία της παρισινής πρωτεύουσας, τον Φεβρουάριο του 1658.