Το Squid Game είναι το νέο φαινόμενο των pop culture σειρών με εκατομμύρια θεάσεις ανά τον κόσμο, το οποίο έχει φέρει στα ταμεία του Netflix περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ. Η σειρά είχε κοστίσει 20 εκατομμύρια συνολικά , δηλαδή περίπου στα 2 εκατομμύρια το επεισόδιο. Εκτός αυτού, έχει γίνει πλέον μόδα στο διαδίκτυο με challenges, με προσαρμογές βιντεοπαιχνιδιών, ακόμη και με στολές που κυκλοφορούν διαδικτυακά, όπως αυτές της σειράς.

Ads

Έτσι, λοιπόν, θα προτείνουμε 8+1 σειρές από την Κορέα, ώστε να ξεκολλήσετε από το Squid Game, αλλά να παραμείνετε εντός της καλλιτεχνικής κουλτούρας της χώρας. 

Reply 1988

Μία σειρά που ξεκινά την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας και παρακολουθεί τις ζωές πέντε έφηβων φίλων με αρκετά καρικατουρίστικα χαρακτηριστικά ο καθένας. Η σειρά έχει πολλές 80s αναφορές, αλλά και συγκινητικές ιστορίες που την κατατάσσουν ανάμεσα στα καλύτερα κορεατικά δράματα.

Guardian: The Lonely and Great God

Η σειρά είναι μία ιστορία ρομαντικής φαντασίας και αφορά έναν «Θεό», ο οποίος φέρνει κάτι περισσότερο σε δαίμονα. Ο δαίμονας αυτός ζει εδώ και 900 χρόνια και ψάχνει μία θνητή νύφη να παντρευτεί, ώστε να ελευθερώσει την ψυχή του. Η σειρά έχει έναν συμπαθή θεριστή και ένα πλήθος από φαντάσματα, εκτός από τα μελό σημεία. Επίσης, πρωταγωνιστής είναι ο Κονγκ Γιο, ο οποίος παίζει και στο Squid Game το άτομο που συλλέγει τους παίχτες με το παιχνίδι με τα χαρτιά.

Hospital Playlist

Η σειρά παρακολουθεί τις ζωές μία παρέας γιατρών κοντά 40 ετών, οι οποίοι είναι φίλοι από την σχολή. Η αφήγηση της σειράς είναι αρκετά ευχάριστη και περιέχει αρκετές ιστορίες που θα σας συγκινήσουν, χωρίς υπερβολικούς μελοδραματισμούς. Επιπλέον, κάθε επεισόδιο τελειώνει με ένα ευχάριστο τραγούδι από την μπάντα που συνθέτει μέσα στην σειρά η παρέα.

Sky Castle

Το Sky Castle είναι η δεύτερη σειρά με την μεγαλύτερη θέαση στη ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης της Κορέας.. Η υπόθεση της έχει να κάνει με κάποιες εύπορες οικογένειες στην Κορέα που κάνουν τα πάντα για να μπουν τα παιδιά τους στα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. Η σειρά περιέχει ίντριγκα και σασπένς, ενώ δείχνει και την αδίστακτη φύση των ισχυρών. Επιπλέον, προβάλλει μία μικρή εικόνα του άγχους και της πίεσης που βιώνουν οι νέοι για να εισαχθούν στα πανεπιστήμια της Κορέας.

Itaewon Class

Η σειρά ασχολείται με την ζωή ενός ατόμου που αποφυλακίζεται, αφού έχει σταλεί στην φυλακή άδικα. Με την αποφυλάκιση του θέλει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα να ανοίξει ένα εστιατόριο, το οποίο θα γίνει η μεγαλύτερη αλυσίδα στην Κορέα. Στην προσπάθεια του θα τον βοηθήσουν και οι φίλοι του. Παρά, το κλασικό ρομάντζο που περιέχουν οι κορεάτικες σειρές και το βρίσκουμε και εδώ, το Itaewon έχει πολύ καλά στοιχεία κριτικής για την γκετοποίηση των κατώτερων στρωμάτων, την εκμετάλλευση αυτών από τα ανώτερα στρώματα και το πως μπορείς να ξεπεράσεις την αδικία.

Signal

Μία αστυνομική σειρά στα πρότυπα του αριστουργήματος, Memories of a Murder του Bong Joo Ho, δηλαδή βασισμένο σε μία πραγματική ιστορία που το τέλος μπορεί να προβλεφθεί, πλέον, εύκολα. Ωστόσο, το στοιχείο που την κάνει ενδιαφέρουσα είναι η αφήγηση της ιστορίας, με τις αναδρομές και την «επικοινωνία» παρελθόντος και μέλλοντος. Η υπόθεση αφορά έναν νεαρό ντετέκτιβ που καταφέρνει να επικοινωνήσει μέσα από ένα γουόκι τόκι με έναν ντετέκτιβ στο παρελθόν και να λύσουν μία υπόθεση που εδώ και χρόνια μένει άλυτη.

Hello my Twenties

Μία ιστορία ενηλικίωσης πέντε κοριτσιών με την κάθε μία να είναι ξεχωριστή για τους δικούς της λόγους. Η υπόθεση παρακολουθεί τις ζωές τους. Ζωές με διαφορετικό οικονομικό μπαγκράουντ και διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, η σειρά φαίνεται να δείχνει το πως η φιλία δεν βλέπει διαφορετικότητα, ούτε χρειάζεται ομοιότητες για να σταθεί στέρεα.

Because This is My First Life

Η σειρά ανήκει στο είδος των ρομαντικών κομεντί, ωστόσο αποφεύγει κάποια κλισέ τους είδους. Οι πρωταγωνιστές είναι ένας σχεδιαστής υπολογιστών, κολλημένος στην ρουτίνα του και μία σεναριογράφος, η οποία φεύγει από το σπίτι της οικογένειας της. Παρά το κλασικό τα «ετερώνυμα έλκονται» στόρυ, η σειρά δεν μπαίνει σε πολλά τετριμμένα του είδους πράγμα αρκετά θετικό.

Ads

Επιπλέον, είναι τόσο ευχάριστη όσο και σοβαρή σε θεματολογία, καθώς μέσα από κάποιους χαρακτήρες σχολιάζει την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, αλλά και σε γενική εικόνα προσπαθεί να σπάσει κάποια στερεότυπα.

EXTRA

Little Drummer Girl

Το Little Drummer Girl είναι μία μίνι σειρά που δεν είναι κορεατική, αλλά έχει σκηνοθετηθεί από τον Park Chan- wook τον σκηνοθέτη του κορεάτικου Oldboy, του ταξικού Sympathy for Mr. Vegeance, του Lady Vegeance και του πρόσφατου αριστουργήματος The Handmaiden. Η σειρά σκηνοθετικά ακολουθεί αρκετά τον κορεάτικο καλλιτεχνικό τόνο, με αργή αφήγηση αλλά και έντονες σκηνές όπου είναι απαραίτητο.

Η υπόθεση αφορά έναν Παλαιστίνιο δολοφόνο που σκοτώνει επιφανείς ισραηλινούς. Τότε η Μοσάντ θα προσλάβει μία γυναίκα ηθοποιό να τον πλησιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Επιπλέον, η σειρά έχει ένα πολύ καλό κάστ με πρωταγωνιστές την Φλόρενς Πούγκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Μάικλ Σάνον. Τέλος, έχει και γυρίσματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Σούνιο.