Αιχμηρό πολιτικό λόγο χρησιμοποίησε ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, στέλνοντας δυνατό μήνυμα προς τις κυβερνήσεις και τους ισχυρούς της γης, κατά την παραλαβή του βραβείου καλύτερου βρετανικού φιλμ για το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», στα BAFTA 2017.

Ads

Ο Λόουτς κατήγγειλε τις πολιτικές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και όλων των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν με σκληρότητα και βιαιότητα τους ευάλωτους και αποκλείουν τους πρόσφυγες, ενώ κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους κινηματογραφιστές να σταθούν στο πλευρό των λαών.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/wa tch?v=7wqFmeJN42A]

Τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, BAFTA Awards, απονεμήθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, με οικοδεσπότη τον Στίβεν Φράι,  αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το μιούζικαλ του Ντάμιεν Σαζέλ, La La Land, μεγάλο νικητή. Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού απονεμήθηκε στον Κέισι Άφλεκ, για την ερμηνεία του στην ταινία «Manchester by the Sea», ενώ η Έμμα Στόουν κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «La La Land».

Ads