Το «The Bad Kids» των Keith Fulton και Lou Pepe, μας δείχνει πώς η δημόσια εκπαίδευση μπορεί να αντιμετωπίσει και να ενδυναμώσει τους μαθητές στην προοπτική της διεκδίκησης μιας διαφορετικής ζωής. Καταπολεμώντας τα τραύματα που έχει προκαλέσει η φτώχεια στις ζωές των παιδιών. Το ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί από το Φεστιβάλ CineDoc την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Στην απομακρυσμένη έρημο Mojave των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται το εναλλακτικό λύκειο Black Rock. Οι δάσκαλοι εκεί πιστεύουν ότι η ενσυναίσθηση, η αγάπη, η κατανόηση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων, είναι πιο σημαντικά εφόδια για το μέλλον των παιδιών απ’ ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις. Η ταινία παρακολουθεί την μάχη των εκπαιδευτικών ενάντια στις επιπτώσεις που έχει η φτώχεια στις ζωές των λεγόμενων «κακών παιδιών».

Κατά τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς, ακολουθούμε τη διευθύντρια, Vonda Viland, του Black Rock, η οποία προσπαθεί να στηρίξει τρεις εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο και που τα τραύματα της ζωής τους, τους δυσκολεύουν να πάρουν απολυτήριο. Για τους τρεις έφηβους πρωταγωνιστές, έναν νέο πατέρα που δεν μπορεί να υποστηρίξει την οικογένειά του, μια νεαρή γυναίκα που παλεύει με τη σεξουαλική κακοποίηση και έναν οργισμένο νεαρό άνδρα από ένα ασταθές σπίτι, το Black Rock είναι η τελευταία τους ευκαιρία όχι μόνο για να αποφοιτήσουν αλλά και να ξεφύγουν από το αίσθημα της απόρριψης που σχεδόν νομοτελειακά τους οδηγεί στο περιθώριο.

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση - για την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Bad Kids» των Keith Fulton και Lou Pepe, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών - στείλτε μας email στο cinema@tvxs.gr με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
The Bad Kids
Σκηνοθεσία: Keith Fulton και Lou Pepe

Διάρκεια: 101 λεπτά
Έτος: 2015
Χώρα: Η.Π.Α.
Γλώσσα: Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ ( Θεσσαλονίκη)
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται:
Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το «The Bad Kids» δεν είναι απλά η ιστορία μιας δασκάλας που κάνει τη διαφορά. Είναι η διαφορετική οπτική, η εναλλακτική εκπαιδευτική προσέγγιση, που δείχνει  πώς η δημόσια εκπαίδευση μπορεί να αντιμετωπίσει και να ενδυναμώσει τους εκπαιδευόμενους στην προοπτική της διεκδίκησης μιας διαφορετικής ζωής. Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί παράλληλα να  καταπολεμήσει τα τραύματα που έχει προκαλέσει η φτώχεια στις  ζωές των Αμερικανών μαθητών. Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Vérité Κινηματογράφο στο Φεστιβάλ του Sundance.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την Τίνα Νάντσου, Φυσικός Εκπαιδευτικός της Σχολής Χιλλ και τον Βασίλη Τσάφο, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Βασίλης Τσάφος έχει εργαστεί ως φιλόλογος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ως Λέκτορας με θητεία στον Παιδαγωγικό Τομέα του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Διετέλεσε επίσης πάρεδρος με θητεία στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών την περίοδο 2004-2007. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

CineDoc
Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2017, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.