Ο Βασίλης Κυρίτσης, από το The Gin Joint, στην Αθήνα, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος bartender στην Ελλάδα, ξεπερνώντας στη συνολική βαθμολογία τον Γιάννη Σαμαρά και τον Γιώργο Μπάγκο, στον ευρωπαϊκό τελικό του World Class, ο οποίος διεξήχθη στο Waldorf Astoria Syon Park του Λονδίνου. Η διαδρομή του Έλληνα νικητή στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνεχίζεται τον Ιούλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Κυρίτσης και τα κοκτέιλ του έχουν νικήσει έως σήμερα περισσότερους από 100 συμμετέχοντες μέσα από μια μεγάλη σειρά δοκιμασιών. Ανάμεσα στους κριτές των διαγωνιζόμενων ήταν και οι παγκόσμιοι νικητές του World Class των δύο προηγούμενων χρόνων, ο  Manabu Ohtake από το Bar “Bellovisto” του ξενοδοχείου Cerulean Tower Tokyo Hotel, στην Ιαπωνία και ο Erik Lorincz από το “The American Bar”, του ξενοδοχείου The Savoy στο Λονδίνο.
 
Ο Spike Marchant, Global Brand Ambassador του World Class, σχολιάσε: «Φέτος ο ευρωπαϊκός τελικός του World Class, ανέβασε πραγματικά το συνολικό επίπεδο του διαγωνισμού, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία όσον αφορά την πρωτοτυπία της γνώσης του bartending, της τέχνης του mixology και την καινοτομία στο σερβίρισμα. Επιδεικνύοντας εξαιρετική δεξιότητα στον συνδυασμό των γεύσεων, καθώς και μοναδικές γνώσεις στα ποτά και το bartending, ο Βασίλης ξεχώρισε δημιουργώντας ευρηματικά cocktails με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ανυπομονώ να τον συναντήσω στο Ρίο, στον μεγάλο τελικό του κορυφαίου θεσμού του κλάδου, το World Class Global Final.»


 
«Είναι απολύτως απίστευτο. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στον παγκόσμιο τελικό του World Class στο Ρίο. Η διάκριση σε έναν τέτοιο θεσμό, όπου ανταγωνίζεσαι με τους πιο ταλαντούχους bartenders από όλη την Ευρώπη είναι ασυναγώνιστη εμπειρία. Επίσης, το να κρίνουν τις προσπάθειές σου, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου μέχρι σήμερα», δηλώνει ο Βασίλης Κυρίτσης, αναφερόμενος στην επιτυχία του.  

Ο Έλληνας κορυφαίος bartender θα βρεθεί αντιμέτωπος με 50 ακόμα φιναλίστ απ’ όλο τον κόσμο στον παγκόσμιο τελικό του World Class τον Ιούλιο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερο bartender για το 2012.

Ακολουθήστε το ταξίδι του στον παγκόσμιο τελικό του World Class, μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/GlobalWorldClassFinals.