Απάντηση στις δηλώσεις της υπουργού Λυδίας Κονιόρδου για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στο πλαίσιο συνέντευξης της στην Εφημερίδα των Συντακτών (8/7/2017) δίνει ο ΣΑΠΟΕ.

Ads

Ο Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων δίνει επίσης, στη δημοσιότητα την εξώδικη απάντηση που επιδόθηκε στην εφημερίδα, στους κ.κ Γεώργιο Πετρόπουλο, Δημήτριο Κανελλόπουλο και Ιωάννη Λεοντάρη (26/6/2017) και κοινοποιήθηκε στην Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με το δημοσίευμα των 2 πρώτων (20/6/2017) καθώς και την επιστολή του τρίτου στις (21/6/2017)  στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της ΕΦΣΥΝ για το πόρισμα του ΓΛΚ για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σημειώνοντας ότι δεν δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα.

Ακολουθεί η απάντηση του ΣΑΠΟΕ στις δηλώσεις της Λυδίας Κονιόρδου στη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 8 Ιουλίου 2017:

Η Υπουργός Πολιτισμού για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το γεφύρι … της “Πλάκας”

Ads

Σταμάτησε η κα Κονιόρδου την Αγιουβέρδα και ασχολήθηκε ως Υπουργός Πολιτισμού με την κινηματογραφική πολιτική τοποθετώντας νέο ΔΣ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Τώρα πια αρχίσαμε εμείς την Αγιουβέρδα και αφήσαμε την κινηματογραφική παραγωγή για να είμαστε πλέον έτοιμοι να υποδεχτούμε τις νέες προκλήσεις των ΟΥΦΟ μετά την κοινοποίηση του Διαστημικού προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Το καλύτερο τελικά θα ήταν η κα Κονιόρδου να την ξαναρχίσει την Αγιουβέρδα και εμείς να ξανακάνουμε ταινίες. Δημοσιοποιούμε την εξώδικη απάντηση που είχε αποστείλει ο Σ.Α.Π.Ο.Ε στ’ αφηγήματα της “Εφημερίδας των Συντακτών” που δημοσιεύτηκαν ως δήθεν αποκάλυψη της αλήθειας για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το οποίο είχαμε
κοινοποιήσει και στην κα Κονιόρδου πριν από την συνέντευξή της που έδωσε στις 8.7.2017 στην ίδια εφημερίδα και μίλησε μεταξύ άλλων για το Ελληνικό Κέντρο
Κινηματογράφου. Από τη συνέντευξή της μάθαμε για το μεγάλο στοίχημα με το γεφύρι … της “Πλάκας”.

To Δ.Σ. του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.)

Ακολουθεί η εξώδικη απάντηση που επιδόθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών: