Φυσικά τοπία, το μπλε της θάλασσας, το γαλάζιο ουρανού, ο αφρός των κυμάτων. Χρωματικές πανδαισίες από χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελληνικού καλοκαιριού συνδυάζονται με τρόπο πρωτότυπο και μαγικό στο καλλιτεχνικό πρότζεκτ «Η Ελλάδα κάτω από το μικροσκόπιο» που δημιούργησε η Χάρις Παππά, μια νεαρή Ελληνίδα σχεδιάστρια που σπουδάζει στο Λονδίνο.

Ads

Οι εικόνες εναλλάσσονται, από φυσικά τοπία σε αγαπημένα πρόσωπα της δημιουργού, που γελούν και κινούνται μπροστά στην κάμερα και προσδίδουν μια προσωπική ματιά στο καλοκαίρι που έζησε. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα καταγάλανα νερά και ο ήλιος. Είναι η οικογένεια, οι φίλοι και οι αξέχαστες στιγμές που περνάς μαζί τους.

Το 7λεπτο βίντεο της Χάρις Παππά (Grace Pappas) είναι κάτι παραπάνω από μία «καλή διαφήμιση» για τη χώρα μας στο εξωτερικό. Είναι οι εμπειρίες και η αγάπη που τρέφουν για την Ελλάδα όλοι οι νέοι που ζουν και σπουδάζουν μακρυά από την πατρίδα. Αυτή η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της κρίσης και της πολιτικής αστάθειας. Είναι οι αναμνήσεις και τα αισθήματα που μας συντροφεύουν και θα μας στηρίζουν για μια ζωή…