Η εθελοντική Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Κυψέλης (ΟΠΙΚ), με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων για την ιστορία της περιοχής, οργανώνει για δεύτερη φορά επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της συνέντευξης, η οποία αποτελεί το εργαλείο της Προφορικής Ιστορίας για την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Κυψέλης (ΟΠΙΚ), με στόχο τη συγκέντρωση στοιχείων για την ιστορία της περιοχής, οργανώνει για δεύτερη φορά επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μεθοδολογία και τις τεχνικές της συνέντευξης, η οποία αποτελεί το εργαλείο της Προφορικής Ιστορίας για την καταγραφή της ατομικής και συλλογικής μνήμης.

Απώτερος σκοπός της ΟΠΙΚ είναι οι συνεντεύξεις της να αποτελέσουν υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι Εισηγητές του σεμιναρίου:

Στο Σεμινάριο θα συμμετέχουν ως εισηγητές η Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), η Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, ανθρωπολόγος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και η Ντίνα Βαΐου, πολεοδόμος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Βασικές γνώσεις για τη λήψη video θα καλύψουν ο Χρήστος Νικολαρέας, διευθυντής φωτογραφίας-εικονολήπτης και ο Χρόνης Θεοχάρης, σκηνοθέτης-μοντέρ.

Όσοι/όσες παρακολουθήσουν το Σεμινάριο θα αναλάβουν την υποχρέωση μετά την ολοκλήρωσή του να πάρουν αρχικά μία πιλοτική συνέντευξη, την οποία θα κουβεντιάσουμε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ώστε να προγραμματίσουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Στη συνέχεια, ο κάθε εθελοντής θα πάρει τουλάχιστον άλλες δύο συνεντεύξεις τις οποίες θα επεξεργαστεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές (απομαγνητοφώνηση, περίληψη κτλ.)

Το Σεμινάριο (και η συμμετοχή σε αυτό) διοργανώνεται σε εθελοντική βάση και είναι δωρεάν, και θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (συγκρότημα οδού Πατησίων), περιλαμβάνει έξι (6) τρίωρα μαθήματα. 


Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και κάθε Δευτέρα.

Ημερομηνίες:
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, ώρα 5-8 μ.μ.
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012, ώρα 5-8 μ.μ.
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012, ώρα 5-8 μ.μ.
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, ώρα 5-8 μ.μ.
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, ώρα 5-8 μ.μ.
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, ώρα 5-8 μ.μ.
 

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΟΠΙΚ ή τηλεφωνικώς, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 6-8 μ.μ., 

στον αριθμό 6972191609, μέχρι την έναρξη του Σεμιναρίου.

---
Διαβάστε για το έργο της ΟΠΙΚ στο tvxs: