Η νέα ταινία του Λούκα Μπελβό “ Αυτή η γη είναι δική μας” που δίχασε τη Γαλλία και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους οπαδούς της Λε Πεν, θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 7 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την WEIRD WAVE.

Ads

Σε ύφος Κεν Λόουτς, η νέα ταινία του Λούκα Μπελβό είναι μια κοινωνική ταινία διαμαρτυρίας. Μια μελέτη χαρακτήρα απέναντι στη σαγήνη της νέας ακροδεξιάς, που σκιαγραφεί ένα ακραίο πολιτικό φαινόμενο μέσα από τις παρυφές της καθημερινής ζωής. Μια ταινία τόσο επείγουσα όσο και το παρόν της.
 

«Μια παθιασμένη πολιτική δήλωση» – Screendaily

image

Σύνοψη:

Η Πωλίν είναι μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα σε μια κωμόπολη της Γαλλίας. Αφοσιωμένη και γενναιόδωρη στις σχέσεις της αποτελεί ηθικό πρότυπο για όλους. Ένα ανερχόμενο εθνικιστικό κόμμα θα εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία και την ακεραιότητα της τοποθετώντας την υποψήφια στις τοπικές εκλογές. Χωρίς να έχει καμία πολιτική πεποίθηση η ίδια και παρά τις αντιδράσεις του περίγυρου της, η Πωλίν συνεχίζει μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Ads

image

image

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στην ταινία του, ο Λούκα Μπελβό περιγράφει όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στη Γαλλία, όπου η ακροδεξιά έχει γίνει κοινός τόπος κι όπου οι άνθρωποι γλιστρούν από τη μοναξιά στην παραίτηση, από την παραίτηση στον φόβο και από τον φόβο στο μίσος. Κάθε αντίθετη αναφορά, κουβέντα ή επισήμανση πέφτει στο κενό – γι’ αυτό ίσως η μυθοπλασία να είναι η μόνη ικανή απάντηση που μπορεί να ακουστεί, αφού απευθύνεται περισσότερο στο συναίσθημα. Η ταινία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους οπαδούς της Λεπέν στη Γαλλία, αφού μετατρέπεται σε έναν καθρέφτη, που από τη μια μας βάζει σε προοπτική και ταυτόχρονα πρόσωπο με πρόσωπο με τους εαυτούς μας: μια σκληρή, αλλά πάντα γενναιόδωρη αναμέτρηση.

image

Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Ντεκέν, Γκιγιόμ Γκουί, Αντρέ Ντουσολιέ
Γλώσσα: Γαλλικά
Είδος: Κοινωνικό, Πολιτικό
Διάρκεια: 117’