Η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του στο κοινό το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει αρχίσει και την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του θα έχουν ειδικές ομάδες κοινού στις 18 Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Ads

Αν τελικά πάνε όλα σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κατόπιν προσκλήσεως ομάδες ειδικού κοινού θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νέο κτίριο, το παλιό εργοστάσιο Φιξ επί της Λεωφόρου Καλλιρρόης τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ προγραμματίζεται να υπάρξει τιμητική πρόσκληση για τους εργάτες που δούλεψαν τόσα χρόνια για τη μετατροπή του κτιρίου σε μουσειακό χώρο.

Όσο για τα πολλά ερωτήματα που εκκρεμούν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και το μέλλον του μουσείου, η διευθύντριά του Κατερίνα Κοσκινά υπόσχεται ότι θα δώσει απαντήσεις σε όλα έως το τέλος Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με Τα Νέα προγραμματίζεται να υπάρξει τιμητική πρόσκληση για τους εργάτες που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια για τη μετατροπή του παλαιού εργοστασίου ΦΙΞ σε μουσειακό χώρο.

Ads