Τη διακοπή των σεισμικών ερευνών στην θαλάσσια περιοχή έξω από τη Λουιζιάνα αποφάσισαν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, καθώς ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται δημιουργεί προβλήματα στον πληθυσμό των ρινοδέλφινων, που ζει και αναπαράγεται στον συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο.

Ads

 
Οι έρευνες πραγματοποιούνται από την εταιρεία Global Geophysical Services Inc., η οποία ειδικεύεται στις έρευνες υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με την εταιρεία η εντολή για διακοπή των ερευνών, η οποία δόθηκε από το Γραφείο Διαχείρισης ενέργειας των Ωκεανών (BOEM), ήταν περιττή  και ανακοίνωσε πως «απέλυσε περίπου 30 εργάτες» εξαιτίας αυτής.
 
Το Γραφείο Διαχείρισης ενέργειας των Ωκεανών σημείωσε πως οι έρευνες μπορούν να ξαναρχίσουν το Μάιο, όταν τελειώσει η αναπαραγωγική περίοδος των ρινοδέλφινων.
 
Υπενθυμίζεται πως περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν καταθέσει αγωγές, ζητώντας την άμεση διακοπή των ερευνών, ωστόσο δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις δηλώνουν ικανοποιημένες από την απόφαση του BOEM και επισημαίνουν πως το μέτρο θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού.
 
Οργανώσεις για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων εκφράζουν ανησυχίες πως εξοπλισμός, όπως αυτός που χρησιμοποιείται στις σεισμικές έρευνες, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νεογέννητα δελφίνια.
 
Όπως αναφέρεται στο econews, η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας σημειώνει πως από τον Φεβρουάριο του 2010 στον κόλπο «Barataria Bay» ξεβράστηκαν 180 δελφίνια, δηλαδή το 18% των δελφινιών στην περιοχή, που ανέρχεται σε 1.000 άτομα. Την ίδια περίοδο συνολικά 714 δελφίνια ξεβράστηκαν σε παραλίες από τη Φλόριντα μέχρι το Τέξας, σχεδόν όλα νεκρά. Τον περασμένο μήνα η Υπηρεσία ανέφερε ότι εντόπισε στον κόλπο 32 λιποβαρή δελφίνια, με πρόβλημα στους πνεύμονες και το συκώτι.