Ένα καταπληκτικό βίντεο αποτυπώνει τον μοναδικό δεσμό ενός ανθρώπου με ένα από τα θεωρούμενα ως πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη. Ο ζωολόγος Kevin Richardson, αγκαλιάζει και χαιδεύει λιοντάρια και ύαινες στη Νότια Αφρική, χωρίς να τα φοβάται και χωρίς να τον φοβούνται.

Ads

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο τον Νοέμβριο  και κάνει τώρα το γύρο των social media, ο Richardson και η ομάδα του δίνουν μια εσωτερική ματιά στο καταφύγιο άγριας ζωής, λίγο έξω από την Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Ο 39χρονος Richardson, γνωστός και ως «Lion Whisperer», αποκαλεί τα λιοντάρια με ονόματα που τους έχει δώσει, ενώ αυτά τον σφίγγουν με τα μεγάλα πόδια τους, αγκαλιάζοντάς τον λίγο πριν πέσει στο έδαφος από το βάρος.

image

Ads

Τα τελευταία 16 χρόνια που δουλεύει στη ζούγκλα κοιμάται, ταίζει και ζει μαζί με συγκεκριμένα λιοντάρια που έχουν εξοικειωθεί με την παρουσία του.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, προσεγγίζει τα άγρια ζώα χωρίς φόβο βασισμένος στη διαίσθησή του. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον κίνδυνο εξαφάνισης των λιονταριών στη δυτική Αφρική.

image

«Τα λιοντάρια είναι εκείνα που κινδυνεύουν από τον άνθρωπο και όχι εμείς από αυτά», τονίζει.