Η ομορφιά της Αρκτικής είναι συναρπαστική. Το κρύο, η σιωπή και οι εκκωφαντικοί ήχοι όταν ο πάγος αρχίζει να τρίζει, να βρυχάται και να πέφτει. Ένα κρυστάλλινο περιβάλλον, με τη ζωή να κάνει την εμφάνιση της εκεί που δεν το περιμένεις. Ένα μοναδικό μέρος που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέλουν να προστατεύσουν.

Ads

Ανάμεσα τους και ο διάσημος Ιταλός συνθέτης και πιανίστας Ludovico Einaudi, ο οποίος ένωσε τη φωνή του με 8 εκατ. ανθρώπους κι έστειλε ένα μήνυμα για τη διάσωση της Αρκτικής, από τη μέση του πουθενά… δίνοντας μια μοναδική συναυλία ανάμεσα στα παγόβουνα.

Πριν δύο εβδομάδες το πλοίο της Greenpeace «Arctic Sunrise» κατέπλευσε στην Ολλανδία για να παραλάβει ένα πολύτιμο φορτίο: Τις υπογραφές 8 εκατ. ανθρώπων από όλο τον κόσμο που ζητούσαν από τις κυβερνήσεις του κόσμου αυτού να αναλάβουν δράση και να προστατέψουν την Αρκτική από απειλές όπως η εξόρυξη πετρελαίου και η υπεραλιεία.

image

Ads

Επόμενος σταθμός του «Arctic Sunrise» η Νορβηγία, και συγκεκριμένα το Svalbard – η πύλη της Ευρώπης προς τον θαυμαστό κόσμο της Αρκτικής. Εκεί με το πλήρωμα του πλοίου συναντήθηκε ένας πολύ ξεχωριστός καλεσμένος, έχοντας έναν πολύ ξεχωριστό σκοπό… Επρόκειτο για τον διεθνούς φήμης Ιταλό πιανίστα και συνθέτη Ludovico Einaudi, ο οποίος έκανε ένα ταξίδι ζωής, για να δώσει την ίσως πιο δύσκολη και συνάμα σημαντική παράσταση της ζωής του.

Μια πλωτή πλατφόρμα είχε ήδη στηθεί για εκείνον στον Αρκτικό Ωκεανό, μπροστά από το εμβληματικό παγόβουνο Wahlenbergbreen στο Svalbard.

image

Ο Ludovico Einaudi μετάφρασε τις 8 εκατ. φωνές που ζητούν την προστασία της Αρκτικής σε μουσική, παίζοντας την «Ελεγεία για την Αρκτική», μία νέα σύνθεση – μήνυμα για τη διάσωση του περιβαλλοντικού θησαυρού που κρύβεται ανάμεσα στους πάγους.

image

Οι νότες του – μαγευτικές ούτως ή άλλως – αντηχούσαν στα παγόβουνα που τον περιέβαλλαν, έχοντας ως αποτέλεσμα μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Απολαύστε την:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=LDSOMQVE-Xk]