Αντιμέτωπη και με τις άσχημες καιρικές συνθήκες βρέθηκε η αποστολή του στολίσκου για τον εντοπισμό του πλοίου «Cape Ray» το οποίο πραγματοποιεί την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Τα δύο σκάφη επιστρέφουν στη Παλαιόχωρα προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα λόγω του καιρού.

Ads

Οι ακτιβιστές «προσπάθησαν να εντοπίσουν το θαλάσσιο χώρο υδρόλυσης χωρίς αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι ‘Cape Ray’ κρύβεται. Ταυτόχρονα αφέθηκε σημάδι το οποίο αποτυπώνει τον ελληνικό χώρο της ΑΟΖ», σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστικό Ενάντια στα Χημικά.

image

Σημειώνεται επίσης ότι «οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στον ”Άγιο Νικόλαο” να αποπλεύσει ούτε σήμερα από την Παλαιόχωρα Χανίων».

Ads

Η αναχώρηση των δύο ιστιοφόρων ανοικτής θάλασσας από το λιμάνι των Χανίων έγινε εν μέσω χειροκροτημάτων όσων βρέθηκαν στο σημείο του απόπλου για να αποχαιρετήσουν τα πληρώματα.

image

Οι επιβαίνοντες στα σκάφη επρόκειτο να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.

Τα δύο σκάφη συνόδευσαν μέχρι την έξοδό τους από τον κόλπο των Χανίων δύο ιστιοφόρα και δύο φουσκωτά σκάφη.  Συνολικά στα δύο πλοία που συμμετείχαν  στην εν πλω διαμαρτυρία επέβαιναν 22 άτομα.