Τα ειδικά συνεργεία επέστρεψαν την Πέμπτη στο κοντέινερ Rena, που προσάραξε σε ύφαλο κοντά στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να συνεχίσουν τις προσπάθειες απάντλησης πετρελαίου. Υπενθυμίζεται ότι θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κοπεί το πλοίο στη μέση καθώς υπάρχουν τεράστιες ρωγμές. Στην περίπτωση αυτή εκατοντάδες τόνοι πετρελαίου θα απελευθερωθούν στη θάλασσα.

Ads

Μέλη των ειδικών συνεργείων επέστρεψαν στο κοντέινερ την Πέμπτη, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, και θα εκτιμήσουν τις ζημιές, προκειμένου να αποφασίσουν εάν μπορούν να συνεχίσουν την άντληση από τις δεξαμενές του πλοίου.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ανά πάσα στιγμή το σκάφος μπορεί να κοπεί» δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, Maritime New Zealand. Ήδη 90 κοντέινερ, ορισμένα από τα οποίο μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά έχουν πέσει στη θάλασσα, ενώ κάποια έχουν ξεβραστεί στην ακτή. Οι κάτοικοι έχουν λάβει οδηγίες να κλείσουν τα παράθυρά τους, καθώς η μυρωδιά πετρελαίου είναι πολύ έντονη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον πλοίαρχο και τον αντιπλοίαρχο.

Ads