Στην ανάδειξη της σημασίας της ανακύκλωσης αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Πειραιά. Ειδικότερα, με  πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, τοποθετούνται κάδοι ανακύκλωσης, ενώ θα ξεκινήσει και πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών σε όλα τα σχολεία με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Ads

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πειραιά, θα μοιράσει σε κάθε μαθητή ενημερωτικό φυλλάδιο για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγουμε, τις διαθέσιμες εναλλακτικές μεθόδους και τα συστήματα ανακύκλωσης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά σε μήνυμά του:

«Το περιβάλλον είναι μια τεράστια κληρονομιά. Δεν είναι δικό μας. Δεν ανήκει σε εμάς. Το έχουμε δανειστεί από το χθες και το χρωστάμε στο αύριο. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να το φροντίσουμε, να το αγαπάμε, για να το παραδώσουμε στο αύριο, το ίδιο και καλύτερο από ό,τι το παραλάβαμε.

Ads

Στόχος μας με την ενημερωτική πρωτοβουλία που ξεκινάμε, είναι να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και να εκπαιδεύσουμε τόσο τη νέα γενιά αλλά και όλους τους πολίτες για την μεγάλη αξία που έχει η ανακύκλωση στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι οι προγραμματισμένες για το Μάρτιο εκδηλώσεις για την ανακύκλωση αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.