Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), ένας ανοιχτός, κοινωνικός σύλλογος νέων, έχει αναπτύξει μια σειρά από δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
 

Ads

Μία από τις σημαντικότερες δράσεις των δύο τελευταίων ετών είναι το Planetbook – το πρώτο επιτραπέζιο για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Το επιτραπέζιο έχει επίσης δημιουργηθεί σε επιδαπέδια μορφή και πρόσφατα σε εφαρμογή για κινητά καθώς και σε διεθνή εκδοχή.
 
Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον. Μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί δωρεάν σε 700 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σε 26.000 μαθητές, περίπου 6.500 κομμάτια. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα σε συνεργασία με Δήμους, Φεστιβάλ, Περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά κέντρα, καλοκαιρινά προγράμματα κ.α.
 
Το ΚΕΑΝ επίσης διοργανώνει και μία σειρά από δράσεις για μικρούς και μεγάλους με τόπο διεξαγωγής το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το εύρος των εκπαιδευτικών οικο-απασχολήσεων είναι μεγάλο και απευθύνονται σε παιδιά 6-18 ετών. 
 
Προγράμματα Eco gardening kids… Activities!
 
Κάθε Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00. Μια σειρά εκπαιδευτικής πρωτοποριακής βιωματικής και δημιουργικής απασχόλησης με σκοπό την ευαισθητοποίηση, τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και συγχρόνως την ενίσχυσης του ρόλου του ενεργού πολίτη.
 
Εκπαιδευτικές εκδρομές στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
 
Οι εκπαιδευτικοί περίπατοι δίνουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν μια βόλτα στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Γνωρίζοντας έτσι την ιστορία του πάρκου και το περιβάλλον του. Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι περίπατοι εστιάζουν στην χλωρίδα του πάρκου και στο υγρό στοιχείο του πάρκου, δηλαδή τις λίμνες.
 
Επίσης το ΚΕΑΝ οργανώνει κύκλους σεμιναρίου κάθε Σάββατο για ηλικίες από 18 και άνω, για άτυπη εκπαίδευση σε θέματα οικο-κηπουρικής και περιβάλλοντος.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ 210-2692880-1
email  [email protected]
www.kean.gr