Αδιαφορία χρέωσαν στην κυβέρνηση αναφορικά με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο εξαπέλυσαν οι διοργανωτές του στολίσκου που ξεκίνησε από τα Χανιά για να αναζητήσει τα ίχνη του πλοίου Cape Ray πάνω στο οποίο γίνεται εν πλω η υδρόλυση των χημικών. Ο στολίσκος δεν κατάφερε να εντοπίσει το πλοίο, ωστόσο, οι διοργανωτές δήλωσαν ικανοποιημένοι γιατί όπως τόνισαν «έστειλαν το μήνυμα».

Ads

 
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Βαγγέλης Πισσίας, εκ των διοργανωτών του εγχειρήματος κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο ότι «δε γνωρίζει τι συμβαίνει στην ίδια του τη χώρα» καθώς «δε συνομιλεί με τους αμερικανούς επιτελείς οι οποίοι συμπεριφέρονται ως επικυρίαρχοι».
 
Ο Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης επισήμανε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν τα μέλη της αποστολής, η υδρόλυση γίνεται μόλις 75 – 100 μίλια από τις ακτές της Κρήτης.

image
 
Οι ακτιβιστές που συμμετείχαν αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες του ταξιδιού και στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να προσεγγίσουν το CapeRay, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας.
 
Τελικά δεν το κατόρθωσαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών αλλά και γιατί όπως υποστήριξαν το πλοίο  απομακρύνθηκε από το σημείο που βρισκόταν ενώ ενημέρωσαν ότι ο στόλος τους βρισκόταν υπό παρακολούθηση.
 
Σύμφωνα με το blog της πρωτοβουλίας «τα δυο ιστιοπλοϊκά συνόδευσε διακριτικά σκάφος του λιμενικού τις πρώτες ώρες του απόπλου τους, ενώ στη συνέχεια τα παρακολουθούσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Drone) για μερικές ώρες το Σάββατο το πρωί, καθώς κι ένα ελικόπτερο».
 
Πάντως στο σημείο που έφτασαν οι ακτιβιστές άφησαν σημαδούρες με την ελληνική σημαία για να σηματοδοτήσουν την παρουσία τους.

* Φωτογραφία από το destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr
 

 

Ads