Στους 760 αποτιμώνται οι νεκροί της ασφυκτικής ζέστης που πλήττει εδώ και μια εβδομάδα το Λονδίνο και την Νοτιοανατολική Αγγλία, ενώ είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να διπλασιαστεί αν ο καύσωνας συνεχιστεί.
 

Ads

Τις τελευταίες ημέρες η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού για το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία στο 3, προειδοποιώντας ότι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και οι πολίτες με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο.
 
Τα νοσοκομεία έρχονται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και οι πιο ευπαθείς ασθενείς τέθηκαν υπό στενότερη παρακολούθηση.


 
Εδώ και μια εβδομάδα ο υδράργυρος παραμένει κολλημένος πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, με την πιο υψηλή θερμοκρασία (32 βαθμοί) να έχει καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη.
 
Ήδη ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου εκτιμούν ότι μόνο στην Αγγλία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από το κύμα του καύσωνα έως και 760 άνθρωποι.
 
Και δεδομένου ότι η ασφυκτική ζέστη αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, θεωρούν πιθανό ο αριθμός των νεκρών να διπλασιαστεί.