Οργή έχει ξεσπάσει στον Καναδά για έναν κυνηγό, από τις ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε μια μαύρη αρκούδα χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο ακόντιο και φρόντισε να το κινηματογραφήσει και να ανεβάσει το βίντεο στα social media. 

Ads

Στο βίντεο είναι εμφανές ότι ο άνδρας δεν κινδυνεύει. Η αρκούδα δεν κινείται εναντίον του. Αντίθετα εκείνος προετοιμάζει την επίθεσή του. Μάλιστα στο αυτοσχέδιο ακόντιο που χρησιμοποιεί για να σκοτώσει το ζώο τοποθετεί και μια κάμερα ενώ μια δεύτερη τον κινηματογραφεί από πίσω. 

Όταν τελικά τραυματίζει θανάσιμα το ζώο με το ακόντιο, ο 26χρονος Τζος Μπόουμαρ πανηγυρίζει. Μάλιστα δηλώνει περήφανα: «Δεν πιστεύω αυτό που μόλις συνέβη. Μόλις έκανα κάτι που κανείς στον κόσμο δεν έχει κάνει. Σκότωσα μια αρκούδα on camera». Επίσης περιγράφει το αυτοσχέδιο όπλο του ως «μια πραγματικά φονική μηχανή». 

image

Ads

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 

Η Γουέντι Χίγκινς από την οργάνωση Humane Society International δήλωσε ότι το βίντεο είναι ένα «τραγικό παράδειγμα δίψας για αίμα που προέρχεται από ανόητη αλαζονεία». «Η άμοιρη αρκούδα δεν είχε καμιά ελπίδα, αφού παρασύρθηκε στο θάνατο με φαγητό. Αφού την τραυμάτισε χωρίς έλεος την άφησε να πεθάνει μέσα στην αγωνία» πρόσθεσε.