O Hermie -ναι, έχει και όνομα- είναι μια αράχνη τόσο ασυνήθιστα μεγάλη και δυνατή ώστε μπορεί, όπως αποδείχτηκε, να κουβαλήσει ένα ολόκληρο ποντίκι πάνω σε ένα ψυγείο.

Ads

Το κατόρθωμα του Hermie κατέγραψε σε βίντεο ο Jason Wormal, έμπορος στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, έλαβε μια ασυνήθιστη κλήση από έναν γείτονα…

«Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω για τη δουλειά στις 12.30 το βράδυ, ένας γείτονας μου λέει: ‘Πρέπει να δεις κάτι’. Πήγα στο σπίτι του και το είδα. O Hermie προσπαθούσε να φάει ένα ποντίκι».

Στο βίντεο που τράβηξε ο Wormal, μια φωνή ακούγεται να λέει: «Τι θα κάνουμε με αυτό;».

Ads

Η αράχνη φαίνεται να κρατά ένα ποντίκι από το κεφάλι (με τα σαγόνια της) και να το ανεβάζει κάθετα, πάνω στο ψυγείο.

Το βίντεο έγινε viral και από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έχει προβληθεί πάνω από 6,5 εκατομμύρια φορές.

image

Μεταξύ των χιλιάδων σχολίων κάτω από την αρχική ανάρτηση, πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τη φρίκη τους για τη δύναμη της αράχνης.

Σε μεταγενέστερη ανάρτηση ο Wormal διαβεβαίωσε τους φίλους του πως η αράχνη είναι ζωντανή και καλά στην υγεία της. «Παιδιά, απλά σας ενημερώνω πως η αράχνη είναι καλά. Την ονομάσαμε Hermie, την υιοθετήσαμε και τώρα έχει τη δική της επιχείρηση εξόντωσης στην πόλη. Και πληρώνει και ενοίκιο» έγραψε.

image

Ο Graham Millage, διαχειριστής της συλλογής αραχνόποδων του Μουσείου της Αυστραλίας, δήλωσε πως ήταν κάτι ασυνήθιστο, αλλά όχι και παράλογο οι αράχνες να έχουν ως στόχο σπονδυλωτά.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω να πιάνει ποντίκι, αλλά έχω δει να κυνηγούν μικρά ερπετά».

Ο Millage, πρόσθεσε πως το μήκος των ποδιών του συγκεκριμένου είδους αράχνης μπορεί να φτάσει τα 16 εκατοστά (!)