Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δήλωσαν μέσω social media πως θα συμμετέχουν στο πάρτι γενεθλίων μιας νεαρής Μεξικανής. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου προκαλώντας χάος στο χωριουδάκι των 200  κατοίκων στην περιοχή Λα Χόγια, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή.

Ads

Ο συμπλήρωση του 15ου έτους ενός κοριτσιού αποτελεί σημαντική ημέρα στο Μεξικό και εορτάζεται με κάθε επισημότητα. Όμως στην περίπτωση της Ρούμπι Ιμπάρα Γκαρσία τα πράγματα έλαβαν απρόσμενη και μάλλον δυσάρεστη τροπή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας της, ενθουσιασμένος για τα γενέθλια της κόρης του, αποφάσισε να αναρτήσει στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο ενημέρωνε τον κόσμο για τη γιορτή που θα πραγματοποιούσε η οικογένεια.

«Καλημέρα τι κάνετε; Σας προσκαλούμε την 26η Δεκεμβρίου (στο πάρτι) για τα 15 χρόνια της κόρης μας, της Ρούμπι Ιμπάρα Γκαρσία», έλεγε στο βίντεο, ενώ στο πλευρό του είχε τη γυναίκα του και τη διάσημη πλέον κόρη του.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δήλωσαν πως θα συμμετέχουν προκαλώντας τον πανικό. Ακολούθησε το χάος και μπορεί να μην προσήλθαν τελικά όλοι, όμως το «παρών» στο πάρτι, σύμφωνα με το BBC, έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι. Η Ρούμπι μέσα σε λίγες ημέρες έγινε το πρόσωπο των ημερών. Την καλούσαν σε εκπομπές, ενώ αεροπορική εταιρεία προσέφερε έκπτωση στους επιβάτες που θέλουν να πάνε στο πάρτι της.

Ads

Μεξικανικά μέσα έκαναν λόγο για το «πάρτι της χρονιάς», ενώ οι τοπικές αρχές αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το χώρο του πάρτι σε μια έκταση πολλών στρεμμάτων, ενώ ελήφθησαν μέτρα και για την ασφάλεια των παρευρισκόμενων. Ο χαμός που έχει προκληθεί ενέπνευσε ακόμη και εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, που έφτιαξε ένα ένα παιχνίδι με πρωταγωνίστρια μια έφηβη, η οποία τρέχει και μοιράζει προσκλήσεις.

«Βγήκε εκτός ελέγχου… δεν σημαίνει ότι εμείς δεν θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο, σίγουρα, όμως εδώ οι γιορτές γίνονται σε πιο τοπικό επίπεδο, δεν το αναμέναμε αυτό», τόνισε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πατέρας της Ρούμπι.

Όλο αυτό έλαβε πραγματικά σκανδαλώδεις διαστάσεις, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μερσέντες Πουαρέ, διευθύντρια του Κέντρου Κοινής Γνώμης στο Πανεπιστήμιο Ντελ Βάλε του Μεξικού. Αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να καταλήξουμε σε μια κοινωνία του παραλόγου, σημείωσε.