Αγόρασαν εισιτήρια και άρχισαν να ανεβαίνουν στον Πύργο του Αϊφελ, με τη διαφορά ότι την κατάλληλη στιγμή κρύφτηκαν σε ασφαλές σημείο και περίμεναν επτά ολόκληρες ώρες.

Ads

«Έκανε πολύ κρύο, οπότε δεν καταφέραμε να κοιμηθούμε Αλλά άξιζε. Όταν έφτασα στην κορυφή του του όγδοου θαύματος του κόσμου η αίσθηση ήταν απίστευτη. Δεν μπορώ καν να περιγράψω τα συναισθήματα μου» είπε ο ο Ιβαν Κουζεντσοφ, ένας από τους τρεις τολμηρούς νεαρούς. 

Φαινόταν αδύνατον, αλλά στην πραγματικότητα οι τρεις ρώσοι αναρριχητές και ακροβάτες παραβίασαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, σε μία «στιγμή» κατά την οποία, υποτίθεται ότι το Παρίσι φυλάσσεται από αστυνομικούς και δυνάμεις του στρατού.

Όταν όμως άρχισαν την κατάβαση, εντοπίστηκαν από έναν εργαζόμενο, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία, φοβούμενος ότι πρόκειται για τρομοκράτες.

image

Ads

Η παρέα μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και η ανάκριση κράτησε πέντε ώρες.

Οταν πλέον οι αστυνομικοί πείσθηκαν ότι είχαν να κάνουν με αναρριχητές, όχι μόνο ανακουφίστηκαν αλλά επιπλέον ενθουσιάστηκαν. «Μας είπαν ότι γνώριζαν πως οι ρώσοι είναι σκληρά καρύδια, αλλά εμείς είμαστε το κάτι άλλο», δηλώνει καμαρώνοντας ο Κουζέντσοφ. 

image

Το τολμηρό εγχείρημα συνέβη τον Μάιο, πριν από τη διοργάνωση του Euro 2016.

Μια νύχτα που έβρεχε και φυσούσε.