Το «Λοβμπότ » (LoveBot), που σημαίνει «ρομπότ της αγάπης»  δεν κάνει αυτό που νομίζετε, σπεύδει να διευκρινίσει ο δημιουργός του, ο Guru Ranganathan, παρουσιάζοντας  το δικό του λογισμικό προσομοίωσης συνομιλίας (chatbot ) σε εκδήλωση του TechCrunch, ιστότοπου για τα προϊόντα ψηφιακής τεχνολογίας. Μετάφραση- Επιμέλεια: Γεωργία Πρωτογέρου.

Ads

Ωστόσο, αν και δεν έχει τίποτα το σεξουαλικό, το LoveBot υποτίθεται ότι έχει σχεδιαστεί για να υποκαταστήσει τον σύζυγο ή την  σύζυγο, ή ακόμη κάποιον ή κάποια φίλη, αναλόγως ρυθμίσεως. Στέλνει στην θέση εκείνου που το χρησιμοποιεί μηνυματάκια του τύπου: «σε σκέφτομαι», «μου λείπεις», «τι γίνεσαι;», διάφορα emoticons και ατμοσφαιρικές μουσικές υποκρούσεις (π.χ. παθιάρικα μπλουζ), που οι εραστές δεν έχουν πλέον τον χρόνο να ανταλλάσσουν, έτσι ώστε να διατηρείται άσβεστη η φλόγα του έρωτά τους.

Επίδειξη της εφαρμογής LoveBot – TechCrunch

Μπορεί κανείς να προγραμματίσει την εφαρμογή σε τρεις λειτουργίες: του έρωτα, της οικειότητας, της παρακίνησης.  Η δεύτερη λειτουργία μπορεί να απευθύνεται ενίοτε στον ή στην σύντροφό σας αλλά και σε φιλικά πρόσωπα, ζητώντας, λ.χ. να μάθει νέα τους. Η τρίτη λειτουργία μπορεί να στέλνει ένα εμπνευσμένο, υποτίθεται, απόφθεγμα με συχνότητα που επίσης μπορείτε να προγραμματίσετε (φανταστείτε να έχετε έναν τέτοιο τρελαμένο φίλο, ο οποίος να σας στέλνει δέκα φορές την μέρα μια παροιμία από το αλμανάκ ή ένα ρητό New Age… κάτι που  αποτελεί ικανό λόγο για να χαλάσει μια φιλία ή για να του συστήσετε επειγόντως, ψυχίατρο).

Οι δημιουργοί αυτού του αλλόκοτου chatbot (θυρίδα τεχνητής συνομιλίας), Guru Ranganathan και Karthikeyan Santana, εργάζονται αμφότεροι στην Microsoft. Ο πρώτος μάλιστα υποστηρίζει ότι μέσω πρόσβασης στις επαφές σας ή στην λίστα των φίλων σας στο Facebook, το LoveBot μπορεί να βοηθήσει στο να ξαναβρείτε παλιούς φίλους των οποίων είχατε χάσει τα ίχνη, καθώς και να αναζωπυρώσετε και συντηρήσετε τις φιλίες σας.

Ads

Σε εσάς εναπόκειται να κρίνετε το αν πρόκειται για μια πρακτική εφεύρεση ή για το άκρον άωτον της αλλοτρίωσης. Μπορούμε επίσης, να αναρωτηθούμε πού θα οδηγούσε η ανταλλαγή μεταξύ δύο LoveBot, όπου το κάθε πρόγραμμα θα νόμιζε πως στο άλλο άκρο της γραμμής βρίσκεται ένα ανθρώπινο ον….

Πηγή: L’Obs avec Rue89