Η μητέρα ενός μικρού αγοριού από την Καλιφόρνια κατήγγειλε πως ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται ως φύλακας σε εμπορικό κέντρο της Σίλικον Βάλεϊ, χτύπησε σκόπιμα τον γιο της. Ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία δίνει μια διαφορετική εκδοχή.

Ads

Το ρομπότ ύψους περίπου 1,5 μέτρου και βάρους 130 κιλών έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Knightscope και διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως αισθητήρες θερμικής απεικόνισης, λέιζερ, μικρόφωνο και κάμερα για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων.

Η μητέρα κατήγγειλε πως το 16 μηνών αγοράκι περπατούσε μπροστά από τους γονείς του στο εμπορικό κέντρο Στάνφορντ όταν ξαφνικά το ρομπότ έπεσε πάνω στο παιδί και το χτύπησε στο κεφάλι. Το αγόρι βρέθηκε στο έδαφος, ενώ όπως υποστηρίζει η μητέρα το ρομπότ συνέχισε να κινείται πατώντας το πόδι του παιδιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε υποστεί κάποιο κάταγμα.

Ads

Από την πλευρά της η Knightscope έδωσε μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας. Όπως ανέφερε η εταιρεία το ρομπότ επιχείρησε με έναν ελιγμό να αποφύγει το παιδί, αλλά ο μικρός έτρεξε προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο μπροστινό μέρος του ρομπότ και στη συνέχεια να πέσει κάτω.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για την πρώτη καταγγελία επίθεσης από ρομπότ…

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του ρομπότ της Knightscope