Η γέφυρα, που στέκεται σε ύψος 300 μ. πάνω από το έδαφος, συνδέει δύο βουνά που αποκαλούνται Όρη Avatar, καθώς εκεί είχαν γίνει τα γυρίσματα της ομότιτλης ταινίας του Τζέιμς Κάμερον, στην κινεζική επαρχία Hunan.

Ads

Βρίσκεται και αυτή στην Κίνα, η μανία της οποίας με τις γυάλινες γέφυρες στα πιο απόκρημνα σημεία, την καθιστά πλέον «πρωταθλήτρια».

Σύμφωνα με το BBC, η γέφυρα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο κοστίζοντας περίπου 3,4 εκατ. δολάρια ενώ το μήκος της αγγίζει τα 430 μέτρα και το πλάτος της τα 6 μέτρα.

image

Ads

image

image

image

Η «μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο» εγκαινιάζεται σήμερα, μετά από μια σειρά τεστ για την πιστοποίηση της αντοχής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Τολμήστε να περπατήσετε σε έναν γυάλινο διάδρομο στο απόλυτο κενό

Οι Κινέζοι, προκειμένου να πείσουν ακόμη και τον πλέον καχύποπτο ότι το γυάλινο υπερκατασκεύασμα είναι απολύτως ασφαλές, χρησιμοποίησαν κάθε ορθόδοξη και… ανορθόδοξη μέθοδο, ώστε να τσεκάρουν την αντοχή του.

image

Χτύπησαν το γυαλί με βαριοπούλα, τοποθέτησαν αυτοκίνητο πάνω στη γέφυρα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη… διαλύσουν, αλλά εκείνη παρέμεινε αγέρωχη στη θέση της και περιμένει τους πρώτους επισκέπτες της.

image