Ένας πατέρας στην Κίνα προσέλαβε επαγγελματίες παίκτες για να σκοτώσουν το avatar του γιου του σε on line παιχνίδι ρόλων, καθώς πίστευε πως είχε εθιστεί.

Ads

 
Ο Φενγκ πλήρωσε τους επαγγελματίες παίκτες ώστε να σκοτώνουν συνέχεια τους χαρακτήρες που δημιουργούσε ο γιος του μέχρι αυτός να χάσει το ενδιαφέρον του για το παιχνίδι.
 
Ο γιος του ξεκίνησε να παίζει παιχνίδια από τότε που ήταν μαθητής, αλλά αυτό δεν επηρέαζε τις επιδόσεις του στο σχολείο. Ωστόσο στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πατέρα, ο εθισμός του 23χρονου στο παιχνίδι φαίνεται πως αποτελούσε τροχοπέδι για να μπορέσει να βρει δουλειά.
 
Μετά τις καθημερινές επιθέσεις που δεχόταν στο παιχνίδι από τους εικονικούς «δολοφόνους» του ο 23χρονος απογοητεύτηκε και εγκατέλειψε προσωρινά το παιχνίδι. Ωστόσο, ενοχλημένος από τις επιθέσεις, αναζήτησε τους «δολοφόνους» του, οι οποίοι του αποκάλυψαν τι ακριβώς είχε συμβεί.
 
Στη συνέχεια εξήγησε στον πατέρα του πως η αιτία που δεν έβρισκε δουλειά δεν ήταν το παιχνίδι, αλλά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι επάγγελμα θέλει να ακολουθήσει. «Δεν με νοιάζει τόσο να παίζω. Θα μπορούσα και μην παίξω. Δεν ψάχνω για δουλειά γιατί θέλω χρόνο να ανακαλύψω τον εαυτό μου και αυτό που μου ταιριάζει», δήλωσε ο 23χρονος στη δημοφιλή ιστοσελίδα για παιχνίδια Kotaku.com.
 
Από την πλευρά του, ο πατέρας μετά την εξομολόγηση του γιου του φέρεται να ηρέμησε, όμως δεν είναι γνωστό αν έχει αποσύρει τους επαγγελματίες εικονικούς «δολοφόνους».
 
Τα αυξανόμενα περιστατικά εθισμού στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει την ανησυχία στις κινεζικές αρχές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οκτώ ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενα κέντρα απεξάρτησης σε όλη τη χώρα.