Έναν μάθημα που όλοι οι φοιτητές θα θέλουν να παρακολουθήσουν, εντάσσει στο πρόγραμμα σπουδών του το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. πρόκειται για το «D’ Oh! Οι Σίμπσονς Παρουσιάζουν τη Φιλοσοφία».

Ads

Όπως καταλάβατε οι αγαπημένοι ήρωες της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων θα βρεθούν στο επίκεντρο της μελέτης των Σκωτζέζων φοιτητών.

Γιατί; Όπως εξηγεί ο καθηγητής  Τζον Ντόναλσον που θα διδάξει τους Simpsons, στην εφημερίδα The Scotsman: «Ο δημιουργός των Simpsons, Ματ Γκρένινγκ, ήταν ένας φοιτητής της φιλοσοφίας, και αυτό είναι εμφανές σε κάθε επεισόδιο». «Οι Simpsons είναι ένα πολύ εκλεπτυσμένο έργο του λαϊκού πολιτισμού, που θίγει ποικίλα φιλοσοφικά θέματα. Το μάθημα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει γίνει viral. Και πραγματικά, ποτέ μέχρι πρότινος δεν είχαμε τέτοια ανταπόκριση», λέει επίσης.

Ο Ντόναλσον επιθυμεί οι μαθητές του να συζητούν τι θα σκέφτονταν οι μεγάλοι φιλόσοφοι – όπως ο Αριστοτέλης – για τον κίτρινο τεμπέλη Χόμερ Σίμπσον.«Ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Μαρξ, ο Καμύ και πολλοί άλλοι μεγάλοι στοχαστές εκπροσωπούνται σε μια αγνή φιλοσοφική μορφή: το κινούμενο σχέδιο», σημειώνει.

Ads

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου, κοστίζει 30 λίρες το άτομο, και θα είναι ανοιχτό προς όλους.