Αν η συνωνυμία και συνεπωνυμία με γνωστά πρόσωπα προκαλεί χαμόγελα, είναι μάλλον εύκολο να υποθέσει κανείς τι γίνεται στην Αμερική – και δη εν μέσω εκλογών – αν λέγεσαι Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ.

Ads

Η Χίλαρι Κλίντον είναι διοργανώτρια μουσικών φεστιβάλ στην Αμερική, ενώ ο Ντόναλτ Τραμπ επικεφαλής ινστιτούτου για τον καρκίνο στην Βιρτζίνια.

Μάλιστα, όταν το 1993 η Χίλαρι, έγινε η Πρώτη Κυρία της Αμερικής, οι γονείς της μικρής έστειλαν γράμμα στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη συνωνυμία και πήραν και απάντηση.

image

Ads

«Πόσο ενδιαφέρον να μαθαίνω ότι υπάρχει κι άλλη Χίλαρι Κλίντον», απάντησε η -τότε- Πρώτη Κυρία, «Ίσως συναντηθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον».

Η συνωνυμία με την υποψήφια των αμερικανικών εκλογών της έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για παράδειγμα, όταν δημιούργησε λογαριασμό στο Facebook, έπρεπε να τους στείλει την άδεια οδήγησής της, προκειμένου να βεβαίωσει ότι δεν πρόκειται για κάποιο αστείο.

Όπως σχολιάζει η ίδια, «Αν η Χίλαρι Κλίντον κερδίσει, τότε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα… για μένα».

image

Τα τελευταία 40 χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ, δραστηριοποιείται στον ιατρικό τομέα. 

Ήταν περίπου στα τέλη του 1970, όταν έμαθε για την συνωνυμία με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν άρχισε το όνομά του να εμφανίζεται στις αμερικανικές εφημερίδες.

Οι δύο τους έχουν έρθει σε επικοινωνία το 2010, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ, τηλεφώνησε στον γιατρό, προκειμένου να βοηθήσει τον γιο ενός φίλου να μπει σε μια κλινική δοκιμή σε ένα αντικαρκινικό ινστιτούτο στο Μπάφαλο, όπου ο Δρ, Τραμπ, εργαζόταν εκείνη την περίοδο.

Μετά από αυτή τη συνεργασία, ο Ντόναλντ Τραμπ, έκανε μια γενναία δωρεά σε έρανο που έκανε ο… συνονόματός του. 

Οι δυο τους αργότερα, συναντήθηκαν στον Πύργο Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη.

Παρά τις επαφές του με τους Ρεπουμπλικάνους, ο γιατρός Τραμπ, δηλώνει ότι οι πολιτικές του πεποιθήσεις είναι πιο κοντά στη Χίλαρι Κλίντον την οποία και πρόκειται να ψηφίσει.