Persona non grata είναι πλέον ο δημοφιλής Βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς στη Ρωσία. Και ό λόγος; Το νέο του βιντεοκλίπ.

Ads

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Party like A Russian» (Γλέντα Σαν Ρώσος) έκανε την πρεμιέρα του στους τηλεοπτικούς δέκτες το Σαββατοκύριακο και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο ρωσικό κοινό.

Στο βίντεο ο τραγουδιστής εμφανίζεται να «γλεντάει σαν Ρώσος» με ένα χαρέμι από μπαλαρίνες που άλλοτε εμφανίζονται ως υπηρέτριες ή νύφες και διαδραματίζεται μέσα σε ένα τσαρικής αίγλης ανάκτορο.

Τα ρώσικα πάρτυ δεν φαίνεται να είναι όμως το κυρίως πρόβλημα. Στους στίχους του τραγουδιού υπάρχουν σαφείς υπαινιγμοί για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Χρειάζεται ένας συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου, με μία κάποια συγκεκριμένη φήμη, για να “ξαλαφρώσει” ένα ολόκληρο έθνος από τα λεφτά του» λέει στην αρχή το νέο τραγούδι του Ρόμπι Γουίλιαμς. «Δεν σηκώνει ρώτημα, δεν σηκώνει αμφισβήτηση, είμαι ένας σύγχρονος Ρασ – Πούτιν» λέει. (Στα αγγλικά: Ain’t no refutin’, or dis-putin’, I’m a modern Ras-putin).

Ads

Ο ίδιος ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ανέφερε πως το μόνο που θέλει να πει το βίντεο είναι ότι οι Ρώσοι κάνουν καλά πάρτι και σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι για τον Πούτιν», πάντως.

Σε κάθε περίπτωση τα ρωσικά έντυπα που τον έπιασαν στο στόμα τους ωστόσο προβλέπουν πως αν ο δημοφιλής τραγουδιστής θελήσει να κάνει συναυλίες στη χώρα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί…