Το εγχείρημα «Σύζυγοι προς Ενοικίαση» ξεκίνησε το 2007 στην Ιταλία από ένα άνεργο υδραυλικό και πρόσφατα βρήκε έδαφος και στην Ελλάδα.

Ads

 
Πρόκειται για μια ομάδα ανδρών που αναλαμβάνουν οικιακές εργασίες οι οποίες συχνά αποτελούν πρόκληση για τις γυναίκες (εξ’ ου και η ονομασία της ομάδας).
 
Έρχονται, δηλαδή, στο σπίτι του πελάτη για να φτιάξουν τη βρύση που στάζει, να κουβαλήσουν βαριά αντικείμενα, να στρώσουν τα χαλιά, να κάνουν εξωτερικές εργασίες ή ακόμα και babysitting.
 
Κι αν αναρωτιέστε, πώς θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε ένα άγνωστο άνδρα μέσα στο σπίτι σας, οι «Σύζυγοι» εξηγούν πως οι πελάτες βλέπουν όλα τα στοιχεία τους στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα https://www.sizigosprosenoikiasi.gr. Έχουν επίσης τη δική τους σελίδα στο facebook.
 
Οι πελάτες είναι κυρίως γυναίκες 35 έως 70 ετών. «Οι περισσότερες είναι εργαζόμενες. Μας καλούν όχι μόνο για τις δουλειές στο σπίτι, αλλά για να συνοδεύσουμε π.χ. τον γιο τους στην προπόνηση – να πηγαίνουμε, δηλαδή, το παιδί στο γήπεδο και να το επιστρέφουμε στο σπίτι» εξηγεί στο ΑΠΕ ο διαχειριστής του εγχειρήματος Λευτέρης Λοτσίτσερο.
 
Υπάρχουν όμως και ζευγάρια που απευθύνονται στην ομάδα, καθώς είτε ο σύζυγος δεν τα καταφέρνει με τα μερεμέτια είτε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά.
 
Οι «Σύζυγοι» λένε πως αυτό που κάνουν είναι μια δουλειά σαν τις άλλες. Όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, βρήκαν μια υπηρεσία που έχει ζήτηση και μια επαγγελματική διέξοδο από τα αδιέξοδα που δημιούργησε η κρίση.