Υπάρχει μία πτήση που το αεροπλάνο από τη στιγμή που θα απογειωθεί διανύει στους αιθέρες μόλις 8 λεπτά για να ξαναπροσγειωθεί.

Ads

Ο λόγος για την πτήση που συνδέει το St. Gallen της Ελβετίας με την πόλη Friedrichshafen στην Γερμανία, δύο πόλεις που απέχουν μόλις 21 χλμ μεταξύ τους.

Γιατί μια αεροπορική εταιρεία μπαίνει στη διαδικασία να δρομολογήσει μια πτήση για την οποία οι επιβάτες θα πρέπει να σπαταλήσουν πολύ περισσότερο χρόνο στο check in παρά στον αέρα; Γιατί για να διανύσει κανείς αυτά τα 21 χλμ πρέπει να κάνει μία μεγάλη παράκαμψη γύρω από τη λίμνη Constance με αποτέλεσμα η διαδρομή οδικώς να ξεπερνά τη μία ώρα ή περίπου τα 80 λεπτά αν επιλέξει κανείς να μεταβεί εκεί με φέρρυ μποτ.

Η πτήση που γίνεται από την αυστριακή εταιρεία  People’s Viennaline, γίνεται με μικρά 50θέσια αεροπλάνα τύπου Embraer και το εισητήριο κοστίζει 40 ευρώ.

Ads

Το προηγούμενο ρεκόρ μικρότερης διεθνούς πτήσης ήταν ένα δεκάλεπτο ταξίδι από τη Βιέννη στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, το οποίο πραγματοποιεί η -επίσης αυστριακή εταιρεία- FlyNiki, από το 2015.