Ύποπτη τρομοκρατικής ενέργειας κρίθηκε μια οικογένεια από το Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, καθώς στο ιστορικό αναζητήσεών της στο διαδίκτυο περιέχονταν οι λέξεις «χύτρα ταχύτητας» και «σακίδιο».

Ads

Η Μισέλ Κατελάνο έψαχνε στο διαδίκτυο για χύτρες και συνταγές για φακές, ενώ ο σύζυγος της ήθελε να αγοράσει νέο σακίδιο. Ο γιος τους ενημερωνόταν μέσω διαδικτύου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη.
 
Το πρόγραμμα παρακολούθησης στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής χτύπησε συναγερμό αφού και οι δυο λέξεις είναι «κόκκινο πανί» μετά τις επιθέσεις των αδελφών Τσερνάεφ στο μαραθώνιο της Βοστόνης οι οποίοι κατασκεύασαν μόνοι τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με χύτρες ταχύτητας τους οποίους είχαν κλείσει σε σακίδια που άφησαν μέσα στον κόσμο.
 
Tην ιστορία αποκάλυψε η ίδια η Μισέλ Κατελάνο σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, έξι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι της που βρισκόταν ο σύζυγος και ο γιος της. Έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την καταγωγή των μελών και έπειτα έψαξαν τη βιβλιοθήκη και της φωτογραφίες της οικογένειας. Στη συνέχεια ρώτησαν το σύζυγο της αν το σπίτι έχει χύτρα. Εκείνος απάντησε αρνητικά και καθώς πείστηκαν πως δεν επρόκειτο για οικογένεια τρομοκρατών αποχώρησαν.
 
Η Μισέλ Κατελάνο δήλωσε: «Εκεί φτάσαμε! Να προσπαθούμε να μάθουμε πώς να μαγειρέψουμε φακές και να μπαίνουμε στο στόχαστρο. Το μόνο που ξέρω είναι πως στο άμεσο μέλλον θα αγοράσω μία χύτρα. Αλλά δεν θα το κάνω online γιατί φοβάμαι».